PALA KRV ZBOG EKAVICE NA HRVATSKOM PRIMORJU: Pogledajte brutalnu torturu pijanih policajaca nad mladićem u Zadru!
Policija, Foto: YOUTUBE/ZADAR NEWS - SLUŽBENI KANAL

BRUTALNO

PALA KRV ZBOG EKAVICE NA HRVATSKOM PRIMORJU: Pogledajte brutalnu torturu pijanih policajaca nad mladićem u Zadru!

U Zadru je u noći između subote i nedelje došlo do brutalnog napada uniformisanog lica na mladića

Objavljeno:

Kako javljaju Antena Zadar i Zadar News, zadarska policija jutros je izvestila o incidentu koji se pomenute noći dogodio u Korlatu tokom proslave praznika Velike Gospe, a nakon kojeg su tri mladića starih 33, 24 i 23 godine osumnjičena za napad na službeno lice.

"U subotu, u 2:15 sati prilikom intervencije policijskih službenika povodom narušavanja javnog reda i mira, a za vreme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vređao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak te odgurivali i tukli rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz upotrebu prisile priveden u prostorije policije", stoji u policijskom sopštenju.

Jedan od svedoka tuče kaže da je sve počelo kada su policajci čuli da on govori ekavicom.

Sestra privedenog tvrdi da su i policajci bili pijani

Jedini svedok incidenta je sestra privedenog i ona tvrdi da je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njenim rečima, smenu proveli za šankom na kojem je radila.

Kaže da su policajci bili u vidno alkoholisanom stanju, što nije teško zaključiti sa snimka koji je snimio njen brat, koji je takođe priveden, ali dan kasnije.

Ona ne opovrgava da je njen prijatelj, 33-godišnjak, takođe bio pijan, no smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol navodno konzumirali od 21 do 2 sata ujutro, bilo nepotrebno.

"Podivljali su kad je pitao za broj značke i počeli ga tući", navela je svedokinja.

"Nakon što se fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas selo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja tražili ličnu kartu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, no kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Nakon što im je odbio dati dokumenta počeli su vikati, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli ga tući kao što se vidi na snimku. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj", rekla je devojka za Antenu Zadar.

Ona tvrdi da su u pomoć policajcima stigle kolege iz interventne jedinice koji su, kako tvrdi, i sami videli da su policajci pijani. Po njenog brata došli su ujutro.

Iako mladić kojeg je policajac napao nakon što je odbio dati dokumenta na uvid policajcu te je vikao na njega, prema rečima devojke, nije ni na koji način učestvovao u sukobu, baš kao ni 24-godišnjak koji je takođe priveden, jedan od policajaca tvrdio je da ga je udario nogom u leđa što fizički nije bilo moguće budući da je, kako kaže svedok, on celo vreme stajao ispred policajca.

"Policajac je pokazivao tragove krvi na majici otpužujući mog brata da ga je udario, ali to je bila krv mog prijatelja kojeg su pretukli na podu", rekla je ova devojka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.