Daj da vidimo i to čudo: Mladi Hrvati žele da se izvine Srbima za Oluju!
Foto: Zorana Jevtić

Neka drugačija slika

Daj da vidimo i to čudo: Mladi Hrvati žele da se izvine Srbima za Oluju!

Hrvatska Inicijativa mladih za ljudska prava peticijom na internetu želi da pokaže lice Hrvatske kojoj je stalo do pravde i koja izražava solidarnost sa žrtvama
Objavljeno: 09:22h

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Hrvatske pozvala je tamošnje građane da potpišu peticiju kojim će se zvanično izviniti svima onima koji su izgubili bližnje, koji su opljačkani, proterani i koji se u Hrvatsku ne mogu vratiti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dvadeset jednu godinu kasnije ovi ljudi mogli bi da dočekaju prvo - izvinite. Hrvatska Inicijativa mladih za ljudska prava peticijom na internetu želi da, kako tvrdi, pokaže lice Hrvatske kojoj je stalo do pravde i koja izražava solidarnost sa žrtvama. “Mislimo da je vrlo bitno da uputimo izvinjenje prvo mi građani zato što naša država nije odgovorila na ove zločine u skladu sa principima pravde i nisu učinili dovoljno da se zadovolji pravda za žrtve. Od tada do danas je učinjeno malo, a rekao bih čak i gotovo ništa”, kaže Joco Glavaš iz hrvatske Inicijative mladih za ljudska prava. Peticiju je do sada potpisalo stotinak korisnika interneta, a upravo od broja potpisnika, zavisi i njena uspešnost, stav je predsednika Saveza Srba iz regiona. “Ja pozdravljam plemenitu inicijativu Inicijative za ljudska prava da se Hrvatska izvini srpskim žrtvama i porodicama. Međutim, uzimajući u obzir atmosferu u Hrvatskoj i nepostojanje stvarne političke volje, ubeđen sam da hrvatski političari neće preuzeti odgovornost i neće uraditi ono za šta se zalažu mladi u toj peticiji”, kaže predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.