KAD VEĆ DELITE LEKCIJE SRBIMA, OMOGUĆITE IM DA LETUJU U HRVATSKOJ! Pupovac poslao oštru poruku Hrvatima
Foto: Beta

odbrusio

KAD VEĆ DELITE LEKCIJE SRBIMA, OMOGUĆITE IM DA LETUJU U HRVATSKOJ! Pupovac poslao oštru poruku Hrvatima

"Pogledi Hrvata i Srba na 'Oluju' se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti", poručio je Pupovac

Objavljeno: 14:56h

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac poručio je ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

- Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i 'ZDS' na njihovim automobilima - poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću.

- Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces možže uspeti bez komunikacije s najviššim zvaničnicima u Srbiji - pojasnio je Pupovac na novinarsko pitanje, prenosi Index.hr.

- Pogledi Hrvata i Srba na 'Oluju' se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti - rekao je on.

foto: Beta/Tomislav Pavlek

Kazao je da je njega i Plenkovića partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju.

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

- Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima - zaključio je Pupovac.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman juče je odbacio kao netačnu tvrdnju srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je operacija hrvatske vojske i policije "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, i ocenio da se Vučić "meša u unutrašnja politička pitanja Hrvatske".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.