USTAŠKI PIR NA OBELEŽAVANJU OLUJE: Divljali i vikali ZA DOM SPREMNI
Ustaška obeležžja, Foto: Printscreen

SKUP U SPLITU

USTAŠKI PIR NA OBELEŽAVANJU OLUJE: Divljali i vikali ZA DOM SPREMNI

Na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić

Objavljeno:

Skup veterana rata u Hrvatskoj održan je u utorak u Splitu povodom 25. godišnjice operacije hrvatske vojske i policije ''Oluja'', a na skupu su se mogla videti i neprimerena obeležja, između ostalog i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Kako javlja portal Index, na skupu udruženja ratnih veterana učestvovao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsednik Gradskog saveta Igor Stanišić.

"Mi smo ove godine prilagodili svečanost povodom 25-godišnjice 'Oluje' epidemiološkim kriterijumima. Prošle godine smo imali veliki koncert Marka Perkovića Tompsona, ove godine to nije bilo moguće, ali veliki broj učesnika ide ujutru u Knin'', rekao je Opara.

On je izrazio nadu da će i u sredu na proslavi ''Oluje'', akcije u kojoj je iz Hrvatske u avgustu 1995. proterano više od 250.000 Srba, biti lepo vreme, kao što je to bio slučaj tokom skupa u Splitu u utorak.

''Nijedna oluja ne može smetati proslavi 'Oluje'. Danas mi je bila čast, veliko zadovoljstvo i ponos biti u ovoj koloni veterana koji su nam pre 25 godina doneli najveće zadovoljstvo, sreću i ponos", rekao je, pored ostalog, Opara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.