HRVATICA OBOLELA OD KORONE PA OTKRILA SVE SIMPTOME: Njene reči ćete zauvek upamtiti!
Detaljno je opisala svoje iskustvo sa koronom, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ JAMES GOURLEY

tako teče bolest

HRVATICA OBOLELA OD KORONE PA OTKRILA SVE SIMPTOME: Njene reči ćete zauvek upamtiti!

Sugrađanima je poručila da paze jedni na druge

Objavljeno:

Mlada žena iz Vodica za portal Infovodice.com ispričala je kako se nosi sa Covidom-19 od koga se razbolela pre nešto više od deset dana.

Ispričala je kako su se simptomi pojavljivali jedan po jedan, iako se nadala da se radi samo o virozi ili upali. Testirala se jer je bila u kontaktu sa prethodno obolelim prijateljem.

Svi simptomi, ali ne odjednom

“Mučio me kašalj, grlobolja, glavobolja, povišena temperatura, vrtoglavica, slabost, iscrpljenost, anosmija, ali ne sve odjednom. Naime, kako bi se neki simptomi povukli, drugi bi nastupili”, ispričala je.

Najviše je brinula da će zaraziti još nekog. “Za decu, muža i sebe se nisam bojala. Mladi smo i nema neke realne opasnosti. Razbolimo se i ozdravićemo. Evo, sada se već osećam prilično dobro jer su se simptomi povukli. Iako, potrebno mi je još odmora da vratim svoju snagu. Čitam, spavam i oporavljam se dok mališani još malo uživaju sa tatom, takođe u izolaciji”, rekla je Vodičanka.

Ona svakodnevno kontaktira sa epidemiolozima kojima javljaju stanje ukućana. Iako to nije obavezno, pre nego što se vrati u normalu, ponovno će se testirati.

‘Dovoljno je da se jedan zarazi’

“To je savet moje lekarke, ali i lakše je zbog naših bližnjih. I pre no što sam se zarazila izbegavali smo veća okupljanja. Ako bi se i našli u takvoj situaciji, pazili smo na razmak. Svi imamo poverenje u bliske ljude računajući da pazimo jedni na druge, ali dovoljno je da se jedan slučajno zarazi, ne testira se i pokrene domino efekat”, rekla je.

Sugrađanima je poručila da paze jedni na druge. “Ipak, nema smisla ni živeti u strahu od same reči ‘bolest’. Ne uznemirujte se bez razloga prateći apsolutno svaku vest koja izađe sa #covid19. Ali, sa druge strane ne podcenjujte situaciju i ako ste samo prehlađeni, preskočite tu kafu ili druženje, družite se na otvorenom… Ne znate u kom smeru možete proslediti zarazu i kako će se ona manifesovati kod neke osobe”, zaključila je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.