ODVRNULI BANETA BOJANIĆA DO DASKE PA DIVLJALI CENTROM GRADA 150 NA SAT: Hrvatska u ŠOKU posle ovog snimka!
Divljanje na ulicama Splita, Foto: Printscreen

ludaci

ODVRNULI BANETA BOJANIĆA DO DASKE PA DIVLJALI CENTROM GRADA 150 NA SAT: Hrvatska u ŠOKU posle ovog snimka!

Može postići 330 km/h. U Nemačkoj je auto kao novi koštao 205.000 evra, a u Hrvatskoj oko dva milijuna kuna. Polovni danas koštaju uglavnom iznad 120.000 evra

Objavljeno:

Hrvatska je u šoku posle objavljivanja snimaka tri automobila koja divljaju centrom Splita, a iz kojih se čuje pesma Baneta Bojanića.

- Ovo je školski primer besne vožnje. Za to je predviđena zatvorska kazna i oduzimanje vozila. I to treba uraditi, rekao je sudski veštak za saobraćaj Goran Husinec. - Naime, dobili smo snimaka kojem se vidi kako tri automobila brzinom oko 150 km/h na sat jure Poljičkom ulicom u Splitu ne mareći za sigurnost. Prolazili su kroz crveno, preticali, snimali u vožnji... Sve ono što se ne sme raditi.

SNIMAK POGLEDAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK!!!

- Mogli su nekoga DA UBIJU. Zamislite na raskrsnica da je dolazio drugi automobil s njihove leve strane. Ako bi brzinom od 140 ili 150 km/h na sat udarili u vrata vozača, taj bi ostao na mestu mrtav - oštro je poručio Husinec.

Svi automobili na videu su supersportski automobili sposobni za strelovita ubrzanja i maksimalnu brzinu veću od 300 km/h. Auto iz kojeg se snima i drugi auto s kojim se utrkuje su modeli Porschea, 911 Turbo S.

Reč je o pretposljednjoj generaciji kultnog Porschea, modelu koji se proizvodio od 2016. godine. Ima motor snage 580 KS, koji automobil do 100 km/h potjera za 2,9 sekundi, što je jedno od najboljih ubrzanja za serijske automobile na svetu.

Može postići 330 km/h. U Nemačkoj je auto kao novi koštao 205.000 evra, a u Hrvatskoj oko dva milijuna kuna. Polovni danas koštaju uglavnom iznad 120.000 evra.

Treći auto u videu je McLaren 570 S, auto koji se proizvodi od 2015. godine i ravnopravan je konkurent Porscheima. Ima motor sa 570 KS, postiže 328 km/h, a ubrzanje do 100 km/h mu traje samo 3,2 sekunde. Kao novi u Nemačkoj stoji oko 185.000 eura, a kod nas se službeno ne prodaje. Polovni koštaju uglavnom više od 120.000 evra.

Iako se brzina ne vidi na snimku, auti u nekoliko navrata ubrzavaju na više od 100, možda i 150 km/h što možemo pretpostaviti po zvuku motora i menjanju brzina. Naime, već u trećoj brzini ovi auti mogu pojuriti oko 150 km/h.

Splitska policija je potvrdila da su dobili dojavu oko 1 sat ujutro sa subote na nedelju.

- Aktivirali smo raspoložive policajce na toj lokaciji, ali ih nismo uspeli pronaći. Kriminalistička istraga je u toku - kratko su poručili iz policije.

Inače, iz kola iz kojih je snimano trešti pesma Baneta Bojanića "Eto kako živim".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.