BIVŠI HRVATSKI MINISTAR KUKA: U moje vreme smo držali KORAK SA SRBIJOM
Ante Kotromanović bi shvatio kao lični poraz ako bi Srbija nadjačala Hrvatsku, Foto: Youtube printscreen

SRBIJA NIJE PRETNJA

BIVŠI HRVATSKI MINISTAR KUKA: U moje vreme smo držali KORAK SA SRBIJOM

Kako je dodao, Srbija realno nije pretnja, ali u uslovima novih geopolitičkih odnosa mora da se ulaže u odbranu i bezbednost

Objavljeno:

Bivši ministar odbrane u nekadašnjoj vladi Zorana Milanovića, Ante Kotromanović, izjavio je da bi kao ministar ličnim porazom smatrao da je Srbija vojno nadjačala Hrvatsku.

"U moje vreme držali smo korak i ravnotežu u našu korist. Upravo zbog naših planova verujem da je i Srbija krenula u nove nabavke oružja. I oni su pratili nas, kao što mi pratimo njih. U javnosti su govorili da se Hrvatska jako naoružava i odlučili su kontrirati te su uspeli da nabave puno oružja. U međuvremenu su razvili i dogradili vlastitu vojnu industriju, što je legitimno, i sad se modernizuju. To i mi moramo napraviti, pametno i ciljano, bez emocija", rekao je Kotromanović u intervjuu za Večernji list.

On je, odgovarajući na pitanje da li ima istine u tvrdnji da SAD nikad neće prodati oružje kojim bi Hrvatska mogla direktno da bude konkurencija i vojno nadmoćna nad Srbijom, rekao da to nije istina i da je Hrvatska mogla da ide i nabavku MLS-a, što bi bila svojevrsna američka donacija, ali da se dogodila smena vlasti.

Kako je rekao, ministri posle njega nisu više bili zainteresovani za tu nabavku zbog čega je ona zaustavljena.

"To je odlično strateško oružje odvraćanja i bilo bi dobro da Hrvatska vojska ima nekoliko takvih lansera", rekao je Kotromanović.

Kako je dodao, Srbija realno nije pretnja, ali u uslovima novih geopolitičkih odnosa mora da se ulaže u odbranu i bezbednost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.