MLADIĆ SILOVAO AUTISTIČNU SESTRU, ALI TO NIJE SVE! Ono što je posle usledilo zgrozilo je i sudije!
Devojka, koja nije bila u stanju da se brani se niti pojmiti šta se događa, ali niti istražiteljima posle išta reći o svemu, nakon silovanja je zatrudnela!, Foto: Stock

jezivo

MLADIĆ SILOVAO AUTISTIČNU SESTRU, ALI TO NIJE SVE! Ono što je posle usledilo zgrozilo je i sudije!

Mladić je de facto silovao svoju autističnu sestru

Objavljeno:

Stravičan slučaj s juga Hrvatske dobio je pravosudni epilog na Vrhovnom sudu: mladiću optuženom za polni odnos bez pristanka nad sestrom potvrđena je prvostepena presuda te mora u zatvor na dve godine!

Županijsko državno tužilaštvo optužnicom je teretilo tada 20-godišnjaka zbog počinjenja teškog kaznenog dela protiv polne slobode te kaznenog dela rodoskvrnuća. No Županijski sud mladiću je izrekao kaznu od dve godine zatvora, koju je u potvrdio Vrhovni sud. Prema optužnici, okrivljeniku se stavljalo na teret “da je upotrebom sile počinio kaznena dela 27. novembra 2014. godine u porodičnom stanu...”, “na štetu oštećene (1996. godište) koja je zbog bolesti nesposobna za samostalan život”.

Mladić je de facto silovao svoju autističnu sestru, a pitanje je da li bi uopšte ovaj predmet došao pred sud da nije bilo tužiteljke. Devojka, koja nije bila u stanju da se brani se niti pojmiti šta se događa, ali niti istražiteljima posle išta reći o svemu, nakon silovanja je zatrudnela! U petom mesecu nesrećna devojka obavila je medicinski prekid trudnoće, koji je umalo završio tragično. Došlo je do početka sepse te je jedva punoletna, teško bolesna devojka, jedva preživela. U to vreme istražitelji su već sumnjali da je reč o počinjenju kaznenog dela, imajući u vidu stanje devojke, ali nisu mogli identifikovati sumnjivca.

Zamenica županijskog državnog tužioca zaduženog za slučaj preko DNK fetusa (koji se čuva neko vreme) te izuzimanjem DNK od svih potencijalnih sumnjivaca došla je do identiteta počinitelja. Pokazalo se da je to devojčin brat, koji je, tek suočen s dokazima, priznao krivicu, a potom je proveo neko vreme u istražnom zatvoru zbog opasnosti od uticanja na svedoke. Iako je postojala sumnja da nije bila reč o izolovanom, pojedinačnom slučaju, takvo nešto nikad nije dokazano. Sudije na Županijskom sudu takođe je šokirao ovaj slučaj, no iako je sankcija za ovo kazneno delo mogla biti do deset godina zatvora, bilo je olakšavajućih okolnosti, poput mladićeva priznanja, teških životnih okolnosti, kao i porodične situacije, koja bi se dodatno pogoršala odlaskom osuđenog na dugotrajniju robiju.

Takav stav prvostepenog suda prihvatio je Vrhovni sud RH te presudu potvrdio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.