Regionom haraju 3 SOJA KORONA VIRUSA? Evo ODAKLE JE VIRUS DOŠAO, oni su krivi za sve!
Foto: EPA / ANTONIO BAT

rezulati istraživanja

Regionom haraju 3 SOJA KORONA VIRUSA? Evo ODAKLE JE VIRUS DOŠAO, oni su krivi za sve!

- U ovih sedam stopostotnih uzoraka otkrili smo da je virus u Hrvatsku stigao iz tri izvorišta: Italije, Austrije i direktno iz Vuhana - otkriva Vugrek.

Objavljeno:

Zaključak naučnika sa instituta "Ruđer Bošković" je da je virus stigao i autobusom s Kinezima koji su usred pandemije došli turistički u obilazak Hrvatske i BiH, međutim, istraživanje je stalo zbog nedostatka finansija.

Oliver Vugrek s instituta "Ruđer Bošković" kaže za 24sata.hr da su naučnici sa ovog instituta detaljno analizirali uzorke i otkrili da je virus u Hrvatsku stigao iz tri izvora: Italije, Austrije i direktno iz Vuhana, odakle su ga doneli turisti iz Kine. Istražen je samo 21 uzorak virusa a za dalja istraživanja, kaže, nemaju sredstava. Posledica nedovršenog istraživanja je to što se onda neće znati hoće li vakcine koje rade u svetu imati učinka i na ljude sa područja Hrvatske.

- S istraživanjem smo stali na 21 uzorku. Njih smo detaljno analizirali, od čega je sedam uzoraka dešifrovano 100 odsto, a ostali su dešifrirani do 90 odsto jer su bili slabijeg kvaliteta. U ovih sedam stopostotnih uzoraka otkrili smo da je virus u Hrvatsku stigao iz tri izvorišta: Italije, Austrije i direktno iz Vuhana - otkriva Vugrek.

- Neko od putnika verovatno je virus preneo turističkom vodiču, a on dalje. To nam pokazuje uzorak koji je najsličniji virusu iz Vuhana s početka pandemije - ekskluzivno otkriva Vugrek.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/zenablic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.