ZARAŽENA DECA U VRTIĆU, LEKARI PADAJU S NOGU! Uskoro strožije mere
Foto: Dado Đilas

loše vesti

ZARAŽENA DECA U VRTIĆU, LEKARI PADAJU S NOGU! Uskoro strožije mere

Zaražen čak i jedan sveštenik

Objavljeno:

I u subotu je nastavljen negativan trend u broju zaražnih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije gde je zaraza utvrđena kod 29 novih osoba, među kojima je 23 iz Đakova, od kojih je čak sedmero dece iz Dečijeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret, koji eluje u sklopu Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa.

Time je ukupan broj zaražene dece iz ovog vrtića porastao na devet. Jedan od novozaraženih je i sveštenik u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, ali među njima su i osobe izvan crkvenog sastava. Zaraženo je i dvoje zaposlenika Centra Amadea, dnevnog boravka za starije osobe koji takođe deluje pri samostanu. Zbog svega toga Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatra i donošenje nekih jačih restrikcija i mera, jer epidemiolozi na terenu i u ZZJZ Osječko-baranjske županije 'padaju s nogu' od ogromnog broja uzoraka koje moraju izuzeti, a onda ih u saradnji s kolegama iz KBC-a Osijek i analiziraju.

U svakom slučaju zbog velikog broja kontakata i potencijalno pozitivnih osoba sledećih dana moglo bi doći i do otkazivanja nekih manifestacija i događanja na kojima se očekuje veći broj ljudi, ali u Stožeru još uvek to nisu definisali. U petak je, pak, testirano 246 uzoraka, koji su pokazali 29 pozitivnih nalaza.

Kao što smo već napisali, 23 ih se odnosi na Đakovo, dvoje na Đakovačke Selce, dvoje je iz Valpova te po jedan iz Osijeka i Ivanovca. Ukupno je na području Osječke županije zaraženo 108 osoba, od kojih je 82 u Đakovu. U KBC-u Osijek hospitalizovano je 19 pacijenata, a ostali se leče kod kuće. Niko nema teže simptome oboljenja. Velik je broj i onih koji su u samoizolaciji, čak 903, a u posljednja 24 sata zabeleženo je jedno kršenje ove mere.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.