MISTERIJA: 5 zaraženih u Zagrebu nema simptome, niti je bilo u kontaktu sa zaraženim! Lekari ne mogu da objasne!
Tih petoro osoba nema nikakvu epidemiološku anamnezu, Foto: Radion Slobodna Evropa Printscreen

koronavirus

MISTERIJA: 5 zaraženih u Zagrebu nema simptome, niti je bilo u kontaktu sa zaraženim! Lekari ne mogu da objasne!

Niti su bili u kontaktu s osobama sa simptomima niti su putovali i slično

Objavljeno:

U Zagrebu je 11 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je jutros Hini Zvonimir Šostar, direktor zavoda za javno zdravlje "Dr. Andrija Štampar", te najavio da će gradskom štabu civilne zaštite predložiti uvođenje obaveznog nošenja maski u javnom prevozu.

"U protekla 24 sata je 11 novozaraženih koronavirusom. Njih sedam je dijagnostikovano u Klinici za zarazne bolesti, a četiri u Nastavnom zavodu za javno zdravlje 'Dr. Andrija Štampar"', izjavio je Šostar.

Sada Zagreb ukupno broji 51 aktivni slučaj zaraze, kazao je i dodao kako je samoizolacija u protekle dve nedelje određena za ukupno 491 osobu, od toga u protekla 24 sata za njih 70.

Istakao je da je juče testirano 158 osoba.

Šostar je naglasio i kako od tih 11 novozaraženih osoba, njih šestoro ima epidemiološku anamnezu i kontakte, ali petero nema nikakvu - niti su bili u kontaktu s osobama sa simptomima niti su putovali i slično.

"Tih petoro osoba nema nikakvu epidemiološku anamnezu i očigledno su bili u kontaktu s nekim pozitivnim na koronavirus koji je bio bez ikakvih simptoma. To je ono što smo od početka govorili, da su nama svugde bili daleko najveći problem asimptomatski slučajevi korone (zaražene osobe koje ne pokazuju nikakve simptome bolesti)", istaknuo je Šostar.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.