KAKAV KARANTIN, 3 MINUTA SAM PROVEO SA ĐOKOVIĆEM, PIPNUO SAM GA ZA RAME: Plenković o susretu sa srpskim teniserom
Nije mu potreban karantin, Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

objasnio situaciju

KAKAV KARANTIN, 3 MINUTA SAM PROVEO SA ĐOKOVIĆEM, PIPNUO SAM GA ZA RAME: Plenković o susretu sa srpskim teniserom

Hrvatski zavod za javno zdravlje je večeras saopštio da Plenković ne treba da preduzima nikakve dodatne mere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju

Objavljeno:

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da je u susretu s Novakom Đokovićem koji je danas objavio da je pozitivan na korona virus, proveo oko tri minuta i da to po definiciji nije bliski kontakt, zbog čega ne mora u samoizolaciju.

Podsetio je da se juče po treći put testirao na koronavirus i da je nalaz negativan.

Plenković je rekao i da ga informacija oko Đokovića nije zabrinula jer se između njih dvojice dogodio kratki susret, "sve skupa možda tri minute".

- Po definiciji bliskog kontakta to nije bliski kontakt i stvari su sasvim normalne i dalje - dodao je, prenosi Hina.

Potvrdio je da je Đokovića dirnuo za rame, ali da mu se čini da "nije bio slučaj da su se dodirnuli šakom o šaku".

Na novinarsku opasku da su zbog ovog ljudi završavali u samoizolaciji, ali ne i on kao premijer, Plenković je ustvrdio da njegov kontakt s Đokovićem nije bio kontakt koji bi omogućio prenos.

- Je li bio bliski kontakt od 15 minuta? Ako ima neko tko se dezinfikuje više od mene u protekla četiri meseca, voleo bih da ga nađete - a da nije zdravstveni radnik - kazao je Plenković.

Hrvatski zavod za javno zdravlje je večeras saopštio da Plenković ne treba da preduzima nikakve dodatne mere uključujući ponovna testiranja na koronavirus i samoizolaciju, jer je sa Đokovićem boravio u Zadru u zatvorenom prostoru manje od 3 minute, fotografirao se i nije se rukovao.

Najbolji teniser planete Novak Đoković obratio se i direktno milionskom auditorijumu svojih pratilaca na društvenim mrežama.

- Zdravo svima, vratili smo se u Beograd i pozitivan sam na COVID-19, kao i Jelena. Deca su negativna. Ostaćemo u samoizolaciji narednih 14 dana i ponoviti test za pet dana - naveo je Đoković.

- Mnogo mi je žao što je turnir načinio štetu. Sve što smo organizatori i ja radili u proteklih mesec dana, radili smo čistog srca i iskrenih emocija. Verovatli smo da će turnir izaći na kraj sa svim zdravstvenim protokolima, a zdravstveni pokazatelji našeg regiona su bili dobri, da bismo mogli da ujedinimo ljude iz filantropskih razloga - dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.