ZARAŽENO DETE KOJE SE SA TENISERIMA DRUŽILO POSLE TURNIRA! Hrvatska na nogama
U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe, Foto: Mario Ćuzić / HTS

POTVRĐENO

ZARAŽENO DETE KOJE SE SA TENISERIMA DRUŽILO POSLE TURNIRA! Hrvatska na nogama

U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe

Objavljeno:

Potvrđen je novi slučaj koronavirusa u Zadru nakon teniskog turnira Adria Tour.

Novi slučaj koronavirusa potvrdio je načelnik Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar Alan Medić u Dnevniku Nove TV.

Kako je rekao, reč je o petogodišnjem detetu koje se na porodičnom druženju družilo s teniserima i sada je u samoizolaciji s roditeljima.

Dete nema simptoma, rekao je Medić.

Apel Stožera roditeljima dece koja su bila u kontaktu s teniserima

Zadarski je stožer večeras objavio saopštenje u kojem je dodatno naglasio kako dete nije bilo na teniskom turniru niti na događajima vezanim za turnir (Kids day, skupljanje loptica).

Iz Stožera mole sve roditelje s područja Zadarske županije čija su deca bila u kontaktu s teniserima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da, ako su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima, budu u samoizolaciji 14 dana.

Čeka se nalaz za još 24 osobe

U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe.

Podsetimo, za vikend se u Zadru održavao teniski turnir Adria Tour, koji je prekinut kada je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus.

foto: Starsport©

U Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze povezana s turnirom. Među njima su i hrvatski teniser Borna Ćorić i kondicioni treneri Dimitrova i Novaka Đokovića.

Nakon otvaranja turnira u petak uveče Novak Đoković, Goran Ivanišević, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov i Marin Čilić sa svojim suprugama došli su na večeru u jedan zadarski restoran, što se ubrzo pretvorilo u feštu. Među njima je bio i Borna Ćorić, najbolji hrvatski teniser, koji je dva dana kasnije dobio pozitivan test na koronavirus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.