IVAN JE PRAVI HEROJ: Video je kako se MALA SRNA DAVI i bez razmišljanja skočio u reku (VIDEO)
Lane, Foto: Printscreen/Facebook/24sata.hr

svaka čast

IVAN JE PRAVI HEROJ: Video je kako se MALA SRNA DAVI i bez razmišljanja skočio u reku (VIDEO)

- Kad smo stigli na Muru smestili smo se uz obalu. Čuli smo zapomaganje i šokirali se

Objavljeno:

Heroj se postaje na malim stvarima i u onim situacijama kada uprkos svim opasnostima, odlučimo da pomognemo ugroženom čoveku ili životinji, bez obzira koliko je ta situacija nepredvidiva i po nas same. Upravo to je učinio mladić po imenu Ivan, bez čije hrabrosti danas ne bi bilo jedne srne, koja se nesrećnim slučajem našla u vodi.

Ivan Mezga (21) iz Slakovca u Hrvatskoj, ugledao je srnu koja se davi u muljevitoj i hladnoj vodi i uskočio. Kako kaže, ni trenutka nije oklevao, samo mu je bilo bitno da spase bespomoćno biće.

- Nisam uopše razmišljao, samo sam skočio u reku Muru da bih pomogao malom, bespomoćnom biću - rekao je Ivan.

- Kad smo stigli na Muru smestili smo se uz obalu. Čuli smo zapomaganje i šokirali se. Ugledali smo malenu srnu koja se utapa u dubokoj, hladnoj i muljevitoj vodi. Nije nam dugo trebalo da se priberemo i shvatimo da joj moramo pomoći. U tom trenutku prvo što smo učinili je pretražili na Jutjubu video "glas srne". Pustili smo taj glasovni video, a ona je to čula i krenula je polako prema nama - prepričao je Ivan događaj koji se dogodio 6. juna, kada je s prijateljima išao na obično druženje.

- Tada sam odlučio da skočim u vodu po nju, bez razmišljanja. U trenu kad sam zagazio, odmah sam propao u mulj do kolena. Međutim, nisam oklevao, bilo je teško plivati, usporavao me je mulj i drva koja su se nalazila u vodi. Kad sam konačno doplivao do nje osetio sam olakšanje, iako mi je i dalje fizički bilo teško. Taj osećaj ne mogu opisati rečima. S njom sam plivao do obale, pokušavao sam glav da joj držim podignutu iznad vode - priča Ivan, kome je u pomoć priskočio prijatelj Karlo koji je preuzeo srnu kad je Ivan došao blizu obale.

U svemu tome Karlo je izgubio mobilni telefon.

- Nismo znali tačno što trebamo da radimo, prvi put smo se našli u ovakvoj situaciji. Ali, hvala Bogu, uspeli smo. Oživljavali smo je, činili smo sve kako bi ispljunula vodu koje se nagutala. Srna, za koju smo shvatili da je još uvek beba, počela je da diše normalno, a mi smo bili neopisivo srećni. Zamotali smo je u ćebe i zvali smo Lovačko društvo iz Vratišinca. Lovočuvar je došao u roku od pet minuta. I on je bio iznenađen i srećan u isto vreme, nije mogao da veruje da sam skočio u tu muljevitu vodu i spasio to maleno biće - rekao je Ivan.

Srna je posle ostala kod lovočuvara gde je zdrava i zbrinuta.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.