DANIJELA ĐORĐEVIĆ JE DETE SILOVANJA! Otišla je na vrata SVOG OCA SILOVATELJA, izašla je njegova SUPRUGA...
Imala je težak život, Foto: Profimedia

teška sudbina

DANIJELA ĐORĐEVIĆ JE DETE SILOVANJA! Otišla je na vrata SVOG OCA SILOVATELJA, izašla je njegova SUPRUGA...

Sve što jesam i što sam proživela ostavilo je traga na moju psihu. Imala sam i krize, ali lekari i suprug ponovo su me vratili u život. Gledajući tuđe tragedije često se prisetim svoje i to me umalo psihički slomilo. Međutim, izgleda da najjači nose najteže krstove pa je meni moj očito podnošljiv - kaže Danijela.

Objavljeno:

- Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali pričati o pravima žena, zaključivati šta bi silovane žene i ta deca trebala raditi previše je i za političare. Ceo moj život obeležen je tim činom- rekla je za 24sata.hr Danijela Đorđević iz Pule opisujući svoju potresnu sudbinu da ju je njena majka rodila sa 14 godina kada je bila silovana.

Ja sam dete silovanja i najbolje znam kakve su posledice za dete koje je začeto na taj način. Poručila bih svim političarima da se ne petljaju u takva intimna pitanja i svaka žena treba imati pravo sama odlučiti šta će učiniti- kaže ona.

Do porođaja se skrivala i bežala od kuće. Danijela je još pre deset godina za Expres ispričala svoju potresnu životnu priču, a slušajući komentare političara na temu koju ona živi ceo život, kaže, ne može posmatrati u tišini.

Opisala je i kako je to saznanje na nju uticalo.

Tražila čoveka koji je uništio život njenoj majci

- Od toga se ne možete oporaviti. Ceo život nešto vam nedostaje i pitate se zašto baš ja, a dok nisam saznala kako sam nastala mučila su me pitanja poput: ‘Zašto me je majka napustila, zašto sam bez roditelja’ - priča Danijela, koju je odgojila baka, o kojoj ima samo reči hvale.

Upravo joj je ona, kako se bližila punoletnosti, polako i pažljivo pričala kako je došla na svet.

- Teško sam to prihvatila, a posledice osećam cijeli život - rekla je Danijela.

Bila je odlučna pronaći čoveka koji je uništio život njenoj majci.

- Muškarac koji je silovao moju majku kao dete neko vreme bio je podstanar kod bake. U Zagrebu su ga čekali žena i sin dok je u Puli uništavao život maloletnici i njenoj porodici. Baka je, uz moju majku Mirelu, rodila još 12-oro dece, sama u ambaru. Živela je u siromaštvu kakvo je danas teško zamisliti - priča Danijela, koja je i sama kao dete bila željna svega.

- Dok sam ja maštala o čokoladama, majka se prodavala na ulici, drogirala, preprodavala drogu i više vremena provodila u zatvoru nego na slobodi. Sve do 12. godine me je posećivala ili ja nju u pritvorima. Kako sam odrastala, sve sam je više mrzela jer nisam shvatala. Umrla je pre 15 godina. Da je živa, sve bih joj oprostila - kaže Danijela, koja je sa 18 godina upoznala supruga Zorana, bubnjara koga Puljani znaju kao Đole Macola.

'Našla sam ga i pljunula to smeće'

Život joj je tad počeo ispisivati lepše i vedrije stranice.

- Đole i moje dvoje dece sve su mi u životu. On je otac i suprug kakvog bi svaka žena poželela. Uz mene je bio u svim teškim, kao i srećnim trenucima. Dizao bi me kad god bih poklekla. Nasmejava me ceo život. On je jednostavno neiscrpna pozitivna energija koja na mene deluje kao eliksir mladosti - priča Danijela, koja je od saznanja da je dete silovatelja zamišljala susret sa njim gde mu govori sve što joj je na duši.

- Godinama sam pokušavala doći do spisa koji je duboko bio zakopan na sudu u Puli. Naime, deka i baka prijavili su silovatelja, koji je sve negirao. Kasnije se DNK analizom dokazalo da mi je otac pa je morao za mene plaćati alimentaciju, ali nikad ništa nije platio. Na kraju sam došla do spisa i izbezumljeno ih satima čitala. Sa navršenih 26 godina otputovala sam u Zagreb i pokucala na vrata moga oca.

Otvorila je žena i rekla da ga nema.

- Po pogledu sam shvatila da zna ko sam jer mu dosta sličnim. Nisam se dala smesti i opet sam kucala. Otvorila je, a ja sam joj rekla da sam samo došla videti to smeće. Kad se pojavio, pljunula sam ga i izvređala te mu bacila spise u lice. Njegova supruga se šokirala i umalo onesvestila jer je tek tad saznala šta se zaista dogodilo. On joj je ispričao kako ga je zavodila 18-godišnjakinja pa je poklekao. To nam je bio jedini susret u životu - rekla je Danijela, dodajući kako je suprug ostao pričati sa silovateljem.

'Muž i lekari vratili su me u život'

Kaže da mu je rekao da mu je žao zbog svega, ali da mu je Danijela sad uništila život.

- Ni sad ne mogu shvatiti kako ga nije bilo sram, ali tom posetom za mene se završila ta ružna priča - kaže Danijela.

Većinu života posvetila je humanitarnom radu.

- Sve što jesam i što sam proživela ostavilo je traga na moju psihu. Imala sam i krize, ali lekari i suprug ponovo su me vratili u život. Gledajući tuđe tragedije često se prisetim svoje i to me umalo psihički slomilo. Međutim, izgleda da najjači nose najteže krstove pa je meni moj očito podnošljiv - kaže Danijela.

Ona je “ono dete” o kojima pričaju u ovo predizborno vreme političari, ljudi koji se bore za mesto u Saboru ne bi li, kako oni kažu, Hrvatsku menjali na bolje. Što god radili, Danijela im poručuje da ne pričaju o nečemu što ne mogu ni saznati.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.