KORONA POKAZALA SVE SLABOSTI DANAŠNJEG SVETA: Hrvatski političar iznervirao sve žive svojom izjavom!
S druge strane, sazreva shvatanje da je to put u propast jer Covid-19 nije samo aktuelna kriza, Foto: Printscreen

šta reče?

KORONA POKAZALA SVE SLABOSTI DANAŠNJEG SVETA: Hrvatski političar iznervirao sve žive svojom izjavom!

Prve reakcije na pandemiju snažno su ubrzale spomenute negativne globalne trendove, države su se zatvarale, presecale trgovinske tokove

Objavljeno:

“Pandemija Covida-19 nastupila je nakon godina slabljenja multilateralizma i ljudskih prava. Nalazimo se na raskrsnici. Prve reakcije na pandemiju snažno su ubrzale spomenute negativne globalne trendove, države su se zatvarale, presecale trgovinske tokove, i pri odlučivanju o ograničavanju ljudskih prava u uslovima nužde kršile međunarodno pravo.

S druge strane, sazreva shvatanje da je to put u propast jer Covid-19 nije samo aktuelna kriza, već i zvono za uzbunu. Bez multilateralizma i solidarnosti, ne samo da nećemo moći uspešno odgovoriti na pandemiju, nego ni rešiti pitanje klimatskih promena i degradacije biološke raznovrsnosti, s obzirom na to da izazovi nisu samo zdravstveni, nego i ekonomski, socijalni i politički”, uveren je Ivan Šimonović, stalni predstavnik Hrvatske pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Komentari na njegovu izjavu bili su poput ovog: "Šimunoviću tebe bih iste sekunde izbacio jer pričaš nebuloze, tj. ne znaš stš pričaš jer su potpuno neiformisan".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.