HRVATSKI PREDSEDNIK SE OGLASIO NAKON GRAFITA PROTIV SRBA: Posle njegovih reči Hrvatska se podelila!
Josipović na jednom od ranijih skupova, Foto: EPA-EFE/STR, Ilustracija

i on ima reč

HRVATSKI PREDSEDNIK SE OGLASIO NAKON GRAFITA PROTIV SRBA: Posle njegovih reči Hrvatska se podelila!

Dodao je da je vladina Komisija za suočavanje sa prošlošću zapravo smokvin list kojim se na mala vrata dozvolio usklik "za dom spremni".

Objavljeno: 12:15h

Nekadašnji predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da su neprimerene poruke Srbima u Hrvatskoj izliv kontinuirane mržnje, što, kako je rekao, mora biti jasno svakom ko prati društvene mreže ili vesti.

Josipović je gostujući na zagrebačkoj N1 tv rekao da ne zna zašto se desni političari sada posebno čude ovim događajima.

"To je rezultat potpunog prihvatanja usklika 'za dom spremni' i ustašofilske kulture u našoj zemlji, koja je ozbiljno ugrožava hrvatsku demokratiju I manjine, rekao je Josipović.

Dodao je da je vladina Komisija za suočavanje sa prošlošću zapravo smokvin list kojim se na mala vrata dozvolio usklik "za dom spremni".

"Ne želim ulaziti u ideologiju kad je reč o odluci Visokog prekršajnog suda, međutim, pravno i moralno ta je odluka bila potpuno pogrešna. Nadam se da će zahtevom Državnog tužilaštva ta odluka biti preispitana", rekao je Josipović.

Rekao je da ne zna šta bi Ustavni sud mogao da uradi po tom pitanju.

"Ja sam često bio nezadovoljan odlukama Ustavnog suda, ali to što nam se ne sviđa neka odluka ne znači da ga treba ukidati. To bi bila potpuno luda odluka", rekao je Josipović, dodavši da odluke ne znače da ne valja Ustavni sud, nego da ne valjaju politike.

Ocenio je potpunom besmislicom izjave da je razlog sramotnih grafita o Srbima delovanje Milorada Pupovca.

"Pupovca sam puno puta kritikovao, kao i on mene, ali poziv na nasilje pravdati neslaganjem s ovom ili onom politikom je neprihvatljivo, jer bi to legitimiralo svako nasilje kojem je uzrok protivljenje politici ovoga ili onoga", rekao je.

Reći da ovakvi govori mržnje nisu relevantni, znači da ste potpuno slepi ili u tajnosti sa figom u džepu”podržavate ovakvo nešto, rekao je Josipović komentarišući izjavu Zlatka Hasanbegovića da u grafitima ne vidi elimente antisrpstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.