OVAJ HRVATSKI POLITIČAR JE UPRAVO POZDRAVIO ODLUKU DA SE DOZVOLI POZDRAV ZA DOM SPREMNI: Objašnjenje mu je SMEŠNO
Miroslav Škoro, Foto: Printscreen/N1

napeto

OVAJ HRVATSKI POLITIČAR JE UPRAVO POZDRAVIO ODLUKU DA SE DOZVOLI POZDRAV ZA DOM SPREMNI: Objašnjenje mu je SMEŠNO

Škoro je na svom fejsbuk profilu napisao da je ta pesma simbol Domovinskog rata i da je, kako kaže, apsurd da se to uopšte dovodilo u pitanje

Objavljeno:

Bivši kandidat za predsednika Hrvatske i lider Domovinskog pokreta Miroslav Škoro pozdravio je odluku Visokog upravnog suda po kojoj ustaški pokllič "za dom spremni" u pesmi "Bojna Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona nije prekršaj.

Škoro je na svom fejsbuk profilu napisao da je ta pesma simbol Domovinskog rata i da je, kako kaže, apsurd da se to uopšte dovodilo u pitanje.

"Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav 'za dom spremni' u pesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj. Apsurd je da se to uopšte dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Saveta Evrope 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama", naveo je Škoro.

Poručio je i da Hrvati nikada ne smeju da zaborave ko je, kako navodi, zaslužan za njihovu slobodu, kao ni ko je odgovoran za njihovu patnju i kakve simbole je nosio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.