DVA DANA PRED HAPŠENJE, DRŽAVNA SEKRETARKA JE PRONAŠLA BUBICU U SVOJIM KOLIMA: Tada je napravila kobnu grešku...
Josipa Rimac, Foto: Youtube printscreen

KORUPCIONAŠKA AFERA

DVA DANA PRED HAPŠENJE, DRŽAVNA SEKRETARKA JE PRONAŠLA BUBICU U SVOJIM KOLIMA: Tada je napravila kobnu grešku...

Advokat Josipe Rimac na pitanje o prislušnom uređaju samo je rekao da je "čuo za to", ali "nije uspeo da razgovara s njom o tome pa ne zna da li je to tačno"

Objavljeno:

Privatni istražitelj je dva dana pre hapšenja u automobilu koji koristi Josipa Rimac, Audiju Q5, koji je sada ostao parkiran na zagrebačkim Mlinovima i na kojem se još nalaze oznake nakon sprovedene policijske istrage, pronašao uređaj za praćenje ili bubu za prisluškivanje!

Odmah potom, Josipa Rimac se uputila na policiju i prijavila taj pronalazak, pišu 24sata.hr.

Jasno je da to je to učinjeno promišljeno, kao što je jasno da je angažman stručnjaka koji će joj pronaći taj uređaj bio motivisan dojavom da je neko prati i prisluškuje.

Tako je i istraga protiv Josipe Rimac samo još jedna u nizu onih velikih i tajnih procesa koji su probijeni i kompromitovani, u kojima su moćnicima koji se istražuju dojavljeni detalji o postupcima protiv njih kako bi se zaštitili, a istraga zaustavila.

Ništa nije bilo slučajno

Naprosto, otišla je u policiju kako bi ostavila dojam da je taj uređaj slučajno pronašla i tako eliminisala moguće nagađanje o kompromitovanju istrage. No, ništa nije bilo slučajno, a njeno hapšenje kao i hapšenje ostale ekipe iz ove korupcijske hobotnice moralo je da bude ubrzano jer je čitava istraga probijena.

Advokat Josipe Rimac na pitanje o prislušnom uređaju samo je rekao da je "čuo za to", ali "nije uspeo da razgovara s njom o tome pa ne zna da li je to tačno".

"Bubu" je, kako piše Slobodna Dalmacija, Josipa Rimac pronašla skrivenu u plastičnom delu ispod volana i umnogome se iznenadila kad je to videla.

Audi - ilustracija
Audi - ilustracija foto: Uprava carine

Odmah je otišla u policiju da prijavi šta je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u toku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Mito i korupcija

Podsećamo, Josipa Rimac juče je uhapšena zajedno s još 12 državnih službenika i preduzetnika te se sumnjiči za kaznena dela trgovanja uticajem, zlupotrebe položaja i vlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje uticajem, te primanje mita.

Josipa Rimac se sumnjiči da je od početka 2019. pa do kraja maja dogovorila s Bašićem i Stipićem kako će, koristeći svoj položaj državne sekretarke osigurati dobijanje dozvola, uverenja i sklapanje ugovora radi izgradnje, puštanja u rad, proizvodnju i prodaju električne energije za Vetroelekranu Krš-Pađane, uprkos neispunjavanju svih propisanih uslova.

U zamenu za dobijene dozvole, navodi se, Bašić i Stipić su Rimac obećali sklapanje polise osiguranja za vetroelektranu, pri čemu bi Rimac dobila proviziju od 45.000 eura, s obzirom da bi prilikom sklapanja polise kao agent osiguranja bila njena sestra.

Uskok ističe da je Rimac u okviru takvog dogovora preduzimala niz radnji prema predstavnicima Ministarstvu državne, HERA-e i Hrvatskih šuma, a kako bi pogodovala Bašićevoj kompaniji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.