OGLASILA SE AMBASADA HRVATSKE U BEOGRADU: Povod je bila jučerašnja odluka o ZABRANI PRELASKA GRANICE
Hrvatska / Ilustracija, Foto: Profimedia

SAOPŠTILI

OGLASILA SE AMBASADA HRVATSKE U BEOGRADU: Povod je bila jučerašnja odluka o ZABRANI PRELASKA GRANICE

Preporuka, pri tom, najavljuje moguću promenu graničnog režima s trećim zemljama, posebno sa državama Zapadnog Balkana, kaže se u saopštenju hrvatske ambasade

Objavljeno:

Odluka kojom je Hrvatska ukinula zabranu prelaska granice za deset zemalja, među kojima se nije našla Srbija, nije motivisana bilateralnim odnosom prema Srbiji, naglasila je danas Ambasada Hrvatske u Beogradu i navela da je odluka usklađena s preporukama Evropske komisije.

Preporuka, pri tom, najavljuje moguću promenu graničnog režima s trećim zemljama, posebno sa državama Zapadnog Balkana, kaže se u saopštenju hrvatske ambasade, dostavljenom Tanjugu.

Utoliko ova Odluka nije, ni na koji način, motivisana bilateralnim odnosom prema Republici Srbiji, kako se neutemeljeno tumači i komentariše u delu medijske i političke scene. Štaviše, praćenje epidemioloških procena otvoriće mogućnost novim odlukama o prelasku granica Republike Hrvatske. Naročito u vreme početka turističke sezone, u kojoj Hrvatska ostaje otvorena za turiste, poslovne ljude i druge goste iz Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ambasade Hrvatske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.