MONSTRUM FILIP JE ČESTO DOLAZIO U BEOGRAD, BIO JE U VEZI SA STJUARDESOM IZ SRBIJE? Procureli novi detalji
Tužilaštvo prikuplja dokaze protiv Zavadlava, Foto: Facebook

isplivavaju dokazi

MONSTRUM FILIP JE ČESTO DOLAZIO U BEOGRAD, BIO JE U VEZI SA STJUARDESOM IZ SRBIJE? Procureli novi detalji

Međutim, osim dugova za drogu Filipovog brata Stanislava zbog kojih je cela porodica imala problema, neposredno pre krvave subote mladiću se dogodila i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila.

Objavljeno:

Osim materijalnih dokaza, Županijsko državno tužilaštvo u Splitu je protiv Filipa Zavadlava (25) prikupilo i brojne iskaze svedoka koji su govorili o zbivanjima koji su dovela do trostrukog ubistva. Upravo na tim izjavama temelje optužnicu za kvalifikovani tj. teški oblik ubistva iz bezobzirne osvete, piše Slobodna Dalmacija.

Naveli su tako da je ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) prema prethodno donesenom planu iz osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koje su iznuđivali, pretili i fizički napadali njega i njegovog brata Stanislava Zavadlava.

Svedoci su tužiocu pominjali dug za heroin, a navodi se iznos od čak 25.000 kuna koji su dileri potraživali od Filipovog brata, ali niko ih nije imenovao, već su pojedinci opisno navodili o kojim osobama se moglo raditi.

Tako je jedan svedok izjavio da je bio prisutan kada su dve muške osobe došle na vrata stana porodice Zavadlav na Skalicama i Filipovom ocu Anti pretile govoreći: “Vrati ono što je Stane uzeo!”.

Viši od ta dva muškarca da je i pre dolazio i pretio, rekao je svedok, a on ga poznaje kao osobu koja je bila umešana u saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradala jedna devojčica.

Nož pod vratom

Navodno se priča o dugu pojavila kada je 2019. godine Stanislav izašao iz zatvora. Sam Stanislav je jednoj osobi izjavio da se radi o nepostojećem dugu od 25.000 kuna za drogu koju on nije kupovao i zbog koga mu prete te traže od njega da ide u provale kako bi ga otplatio.

Sa druge strane, Filip je izjavio jednoj osobi kako mu se brat zadužio za drogu te da sada osobe kod kojih je uzimao traže od njega da vrati novac.

Govorio je kako je brat mu Stanislav učinio puno zla te da s njim ima velikih problema. Takođe je rekao dvojici svedoka kako su ga u septembru presrela trojica i stavili mu nož pod vrat. Kada su ga upitali je li to prijavio policiji kazao je kako nije.

Opisao je još jednom svedoku da su ga jednom napale neke osobe i udarile ga iza uva zbog čega mu od tada u glavi zuji i bubnja. Mučile su ga nesanice zbog kojih je uzimao lekove za spavanje koji su mu nađeni u krvi nakon ubistva.

Međutim, osim dugova za drogu Filipovog brata Stanislava zbog kojih je cela porodica imala problema, neposredno pre krvave subote mladiću se dogodila i ljubavna kriza koja ga je psihički dokrajčila. Naime, u leto prošle godine je na Hvaru upoznao devojku iz Srbije s kojom je stupio u vezu.

Ratnički gard

Radilo se o ženskoj osobi starijoj od njega koja je radila kao stjuardesa i kod koje je bio u Beogradu. Mnogim prijateljima i poznanicima je govorio kako je to osoba koja će ga spasiti od ovakvog života.

Govorio je o njoj da ga je impresionirala “ratničkim gardom” zbog čega se i on sam fotografirao sa oružjem u ruci.

Pokazao je tada svom poznaniku fotografiju sa pištoljem te drugu s kalašnjikovom. Ovaj nije tada pomislio kako se radi ni o čemu ozbiljnom ili opasnom. Na dan ubistava, u 3 sata ujutro Filip je jednom prijatelju poslao uznemirujuću glasovnu poruku u kojoj je molio za pomoć i kazao kako “neće biti dobro”.

Istog dana je oko 8.30 sati došao do prijateljice i rekaojoj “Sve je gotovo, sve je propalo!”. Kazao joj je da ga je ostavila devojka koja ga je jedina mogla razumeti i spasiti.

Sledeće što je čula o Filipu bilo je na vestima tog dana kada je videla video snimak muškarca sa kalašnjikovim u ruci, piše Slobodna Dalmacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.