FILIPU PRETI 50 GODINA ZATVORA: Svi se sećamo njegovog monstruoznog masakra!
Želeo je da zaštiti sebe i brata, Foto: Facebook printscreen

obračun u splitu

FILIPU PRETI 50 GODINA ZATVORA: Svi se sećamo njegovog monstruoznog masakra!

Policiji se predao nakon dva sata u kafiću na Skalicama, prenosi detalje optužnice Dalmatinski portal.

Objavljeno: 17:02h

FIlip Zavadlav optužen je za trostruko teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i opšteopasnu radnju. Tužilac Žarko Štrbac optužnicu je poslao na sud, i to vrlo kratkom roku nakon što je prošle nedelje videolinkom sa zatvorskom bolnicom u Zagrebu održano prvo ispitivanje na kojem Zavadlav zapravo ništa nije ni rekao, javlja Dalmatinski portal.

Tužilac Štrbac smatra da je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića ubio iz bezobzirne osvete prema osobama iz narkomanskog miljea koje su terorisale njega i brata. Iz kalašnjikova je u svega par minuta u centru Splita 11. januara ispalio 36 metaka.

Opisan zločin

U optužnici se navodi kako je Zavadlav prema prethodno donesenoj odluci i planu nabavio automatsku pušku s većom količinom municije i tako naoružan došao na Šperun u Velom Varošu.

Kada su se na motoru Jamaga pojavili Boban i Torlak, obojica iz narkomanskog kruga koji su prodavali drogu njegovom bratu i od njih iznuđivali novac, Zavadlav je prema njima ispalio veliki broj rafalnih i pojedinačnih hitaca, stoji u optužnici. Boban je preminuo na mestu događaja, dok je Torlak prebačen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Zavadlav se potom uputio u smeru Kamenite ulice te došao ispred kuće porodice Malvasija, koja je poznata kao mesto gde se prodaju narkotici, navodi Štrbac. Nikoga nije zatekao pa se spustio u Radmilovićevu ulicu te zapucao na Ožić Paića, koji je naišao na motoru Suzuki Burgman.

Dok je pucao na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici, Zavadlav je bio svestan da time dovodi u opasnost život, telo i imovinu većeg broja ljudi, navodi se u optužnici. Nekoliko zrna zabilo se u Hjundai u kojem su bile tri osobe, a oštećen je i parkirani Audi A3, kao i ulazna vrata kuće u Jerinoj ulici. Nakon što je potrošio više od jednog šaržera municije, Zavadlav je pobegao Plinarskom ulicom prema Nazorovom prilazu. Tamo je bacio pušku u kontejner za mešoviti otpad. Policiji se predao nakon dva sata u kafiću na Skalicama, prenosi detalje optužnice Dalmatinski portal.

Preti mu 50 godina zatvora

Štrbac traži da se Zavadlavu produži istražni pritvor zbog postojanja bitnih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno delo i zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenih dela.

Zavadlav je nedavno prebačen iz Zagreba u zatvor u Gospić. Utvrđeno je da je prilikom pucanja po Varošu bio bitno smanjeno ubrojiv. Prijeti mu najstroža zatvorska kazna od 50 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.