VEDRANA RUDAN SE OBRATILA SVIM MUŠKARCIMA NA SVETU: Mnogima UOPŠTE neće da se svidi njena poruka!
Žena od muškarca očekuje da ne broji njene kilograme umesto svojih, Foto: Youtube printcsreen/PRVA

OTVORENO

VEDRANA RUDAN SE OBRATILA SVIM MUŠKARCIMA NA SVETU: Mnogima UOPŠTE neće da se svidi njena poruka!

Žena od muškarca očekuje da ne broji njene kilograme umesto svojih

Objavljeno:

Hrvatska književnica Vedrana Rudan napisala je odličan tekst (ponovo). Prenosimo ga:

"Već sam pisala o ovoj temi. Možda bi ipak trebalo utvrditi gradivo? Povod za tekst mi je intervju koga sam dala Borisu Rašeti, lik je fenomenalan. Pročitao je knjigu „Ples oko Sunca“, zato mi je u Expressu poklonio nekoliko stranica. Danas mi je intervju osvanuo na ekranu mobitela, pitaj boga čime izazvan. Rašeta i ja razgovarali smo o politici, uglavnom o politici i knjizi. Danas gledam naslov intervjua na portalu 24 sata, objavljeno prije 22 sata: „Mladi ljubavnik u život mi je donio dašak vedrine i smisao.“

Ispod teksta bio je samo jedan komentar. Pa tako Grga Grgeč piše: “Književnica Rudan izgleda polivalentna osoba, osebujna stila, ali ipak se nameće mišljenje o nedoj**anoj gospođi.“

Godinama pišem i stalno mi grgeči poručuju da sam nedojebana. Prevešću to na jezik grgeča, „njoj fali dobar k**ac“, ili samo „njoj fali k**ac“. Grgeči misle da svakoj ženi, pa čak i gospođi u mojim godinama, nedostaje „j**anost“. Da sam j**ena, da nisam „nedo***ana“, onda bih…Što? Pisala drugačije tekstove i knjige? Davala normalnije intervjue? Češće u ruci držala Domestos? Muškim autorima komentatori nikad ne poručuju da su „nedo**bani“ i da im „fali k**ac“.

Nikad nigde nisam naišla na tekst, od grgeča ne očekujem da pišu bilo kakve tekstove, ali ja nikad nisam naišla na tekst nekog visokoobrazovanog i ku**evitog nositelja ku**a koji bi napisao esej ili stručni rad: “Čemu služi kurac?“ A toliko imamo kolumnista u Hrvatskoj… Visokih, niskih, pametnih i najvjerojatnije nikome od njih nije amputiran kurac. Pa ipak… Ono što svakoga od njih određuje o tome uopće ne pišu. Dečki, odjebite i koronu i izbore, uhvatite se za kurac i pišite o kurcu. Ne budite kolumnisti zak**ac.

Muškarci su ti koji upravljaju ženskim životima, imaju odgovor na sva ženska pitanja, bilo bi logično i krajnje vrijeme, za mene krajnje vreme, da saznam čemu služi k**c. Što je dojebanost? Što je nedo**banost? Zašto dečki misle da ženu definira manjak ku**a ili višak ku**eva? Što je manjak? Što je višak?

Zašto su muškarci toliko opsjednuti svojim ku**evima, a tako malo pišu i govore o njihovoj ulozi u svetskoj istoriji? Zato što oni obrazovani među njima, možda i pametni, znaju da najpoznatiji muški kipovi, setimo se Davida, imaju mali k**c? Michelangelo jasno poručuje, muškarce ne definira k**ac nego ono što imaju u glavi. Vremena su se očito promijenila. Moderni muškarci, mnogobrojni grgeči, sigurni su da su k**ac.

Što žene, bar one koje sam ja do sada sretala, misle o ulozi k**ca, je**nosti i do**banosti u životu žene? Što žene koje ja znam očekuju od muškarca? Žele da ih ne mlati, da nešto radi, da zarađuje, da vlastitu decu ne doživljava k’o najgore neprijatelje, da ne vlaži međunožje dok gleda fudbalsku utakmicu, da mu druženje uz pivo sa sebi sličnima ne bude najjači seksualni užitak, da ne misli kako je normalno da Clint Eastwood u svojoj devedesetoj j**e u filmu tridesetogodišnju curu. Je**nje devedesetogodišnje žene i klinca u četrdesetoj držao bi perverzijom zbog koje bi trebalo objesiti i drhtavu j**ačicu i j**ača.

Žena od muškarca očekuje da ne broji njene kilograme umesto svojih, da ne upoređuje svoju četrdesetogodišnju staricu s dvadesetogodišnjom curom kojoj „ne bi oprostio“. Da njegova „starica“ istim pogledom omeri dvadesetogodišnjeg klinca sasuo bi joj zube u nedo**bana usta.

Žena od muškarca očekuje da ne misli da bi svaku ženu koja ni službeno ni neslužbeno nema ku**a trebalo smestiti u odgovarajuću ustanovu. Mi bismo im trebale nekako reći da njihov k**ac nije ni lek, ni terapija za svaku bolest, ni mera naše normalnosti. Njihov je k**ac organ koji se najčešće diže kad najmanje treba. Ne, taj komadićak mesa nije uzrok naše najveće radosti. Ne, naši uzdasi i vrištanje nisu često zvukovi užitka nego vapaji upomoć: “S**ši više! Moram oprati pod u kuhinji!“

Tako je to sa ženama, ili bar nekima od nas, moji grgeči. Znam, dečki, to što vam govorim neće stići do vaše glave jer ste glupi k’o k**ac. Blago vama. Sve što mislite da ste vi možete strpati u svoju šaku i misliti kako je svet vaš. Dok to siroče još može dignuti jadnu glavu. Kad posustane tu su čarobne „šljive“ koje vašeg mališana pretvaraju u rog nosoroga, tu je Viagra, prah od kože slonova ku**a…

One „nedo**bane“ oko vas koje znaju Istinu, sve ju znamo, s vremena na vreme, svaka iz svojih razloga, to vaše „blago“ uzmu u ruke, igraju se s njim kao s daljinskim i razmišljaju o kavi s prijateljicom ili s nekim nosačem ku**a koji će imati više u glavi nego u ruci.

I sve odlaze na kafu nakon što „kasnije“ dvadeset sekundi peru ruke. Korona u ženskom životu ima mnoga lica."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/rudan.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.