NAPISAO DIRLJIVO PISMO SVOJOJ BUDUĆOJ DECI, NEDUGO ZATIM POGINUO: Od Markovih reči ćete se NAJEŽITI!
Pilot Marko Novković, Foto: Printsktin facebook/Visoko učilište Algebra

TUŽAN KRAJ

NAPISAO DIRLJIVO PISMO SVOJOJ BUDUĆOJ DECI, NEDUGO ZATIM POGINUO: Od Markovih reči ćete se NAJEŽITI!

Pismo je objavljeno na službenom fejsbuk profilu Univerziteta Algebra

Objavljeno:

Univerzitet Algebra objavilo je danas pismo koje je nedavno pre pogibije napisao pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Marko Novković.

Tekst je nastao na nedavnoj, zajedničkoj radionici pilota i kadeta HRZ sa studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri. Marko je u njemu pisao iz pozicije 80-godišnjaka u dalekoj i zamišljenoj budućnosti.

Pismo je objavljeno na službenom fejsbuk profilu Univerziteta Algebra.

„Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce...

Posted by Visoko učilište Algebra on Петак, 08. мај 2020.

Tekst prenosimo u celosti.

- Sine, ćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi da budeš krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se šta znači do kraja? E, pa, ja ću na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, reskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim.“

- Marko nas je juče zauvek napustio nesrećnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Saosećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim porodicama, piše u objavi Algebre.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.