PETAR IVANIŠEVIĆ JE UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Ćerka ga je pronašla GOLOG i sa KRPOM U USTIMA!
Tata se pre tri meseca žalio na bolove u kičmi, Foto: Printscreen

STRAŠNA PRIČA

PETAR IVANIŠEVIĆ JE UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Ćerka ga je pronašla GOLOG i sa KRPOM U USTIMA!

Bar su mu mogli zatvoriti usta, a ne staviti krpu i golog ga ostaviti u vreći

Objavljeno:

Pre desetak dana u Splitu je preminuo Petar Ivanišević, kojem je pre mesec i po dijagnostikovan tumor, a njegova porodica ogorčena je načinom na koji se sve odvijalo, počevši od pogrešnog lečenja pa sve do smrti. Njegova ćerka Dijana Ivanišević Hrgović ispričala je za Index kako je tatu u mrtvačnici zatekla golog, ubačenog u vreću i s krpom na ustima, a sve zbog sumnje na koronavirus, iako se ispostavilo da je negativan.

Taj dan kad joj je otac preminuo, navodi, niko nije nazvao njenu majku da je obavesti o tome, ali zvali su je drugi dan i tražili njenog (op. a. tad već pokojnog oca) da mu kažu da je negativan na koronu.

"Tata se pre tri meseca žalio na bolove u kičmi. Ni jedna tableta mu nije pomagala. Otišli smo u bolnicu Križine da uradimo CT kičme. Na nalazu je pisalo lumboishialgija. Počeo je s fizikalnom terapijom i bilo mu je sve gore. Potom smo otišli na Odjel za bol i tu su mu prepisali 10 dana akupunkture, da bi tata nakon toga završio u kolicima. Nismo znali što ćemo pa smo ga odveli na hitni neurološki pregled, gde mu je doktor dijagnostifikovao Parkinsovu bolest i dao tablete. Budući da mu je bilo sve gore, napravio je CT abdomena i onda su mu dijagnostifikovali tumor na kičmi od 17 cm. Tad su krenula zračenja. Žalosno je da su svi onkološki bolesnici naručeni u isto vreme pa čekaju po 3 do 4 sata. Glavno je da sestre na vratima viču: 'Maknite se dva metra!' Otac je prošao zračenje i krenuo na hemoterapiju, pet dana nakon hemoterapije mu je bilo jako loše", započela je priču njegova ćerka Dijana.

Navodi kako su odmah nazvali Hitnu i oni su im rekli da mu izmere temperaturu.

"Ja sam mu izmerila i bila je 36. Kad je hitna došla, odmah su pitali ima li covid-19. Rekla sam da nema i da umire od raka. Onda su mu stavili toplomer i rekli mi da ima 38. Već tad je tata bio skoro u komi. Dvojica iz Hitne su samo buljili u nalaze i ako je ito od njih bio doktor, mogao je videti da je već bio u komi, a ne ga staviti u kardiostolicu i odvesti na Križine zbog kovida. Dakle, oni su njega polumrtvog vozili u kardiostolici u bolnicu na Križine, gde su smešteni bolesnici s covidom, no on je preminuo u kolima Hitne, s tim da me niko o tome nije obavestio. Ja sam nakon sat vremena nazvala da vidim kako je i onda su mi rekli da je umro", ispričala nam je Dijana Ivanišević Hrgović.

Drugo jutro su ga, kaže, s Križina odveli na Lovrinac, na patologiju.

"Zbog sumnji na covid rekli su mi da neće uzeti od nas garderobu da ga obuku i da će ostati u odeći u kojoj je došao. Potom su me drugi dan nazvali i javili da je, naravno, negativan na covid, što smo i mi znali i to smo im i rekli. Potom sam išla videti tatu pre ukopa i zamalo nisam pala u nesvest kad sam ga videla u najlonskoj vreći, gologa, samo u peleni, s krpom na ustima. Mama i ja smo skoro pale u nesvest. Pitam se bi li oni tako ukopali svog oca, kao beštiju. Može ih biti sram, i bolnice i šugavu državu, a da ne govorim da se ne sme doneti ni cvet ni sveća na grob, to je sramota", kazala nam je Dijana.

Navodi kako je u trenu dok su stavljali oca u kardiostolicu i smeštali u kola Hitne već videla da umire.

"Verujem da je umro kad sam ga poljubila i kad su ga stavili u kombi. Kad sam došla kući, zvala sam bolnicu, a oni su rekli da je umro na putu i da su ga pokušali reanimirati, a moju majku niko nije ni nazvao da joj kaže da je tata umro. Tek su drugi dan nazvali moju mamu i rekli joj je li Petar, moj otac, kod kuće, i da je negativan na koronu. A moj tata je već bio mrtav. Verujem, kad je došao u bolnicu i kad su videli da je mrtav, da su mu napravili bris na covid, skinuli ga golog i bacili u vreću. Bar su mu mogli zatvoriti usta, a ne staviti krpu i golog ga ostaviti u vreći", ispričala nam je njegova kći Dijana.

Index je poslao upit KBC-u Split pre nedelju dana, ali odgovor nismo dobili. Potom smo juče razgovarali s direktorom KBC-a Split Julijem Meštrovićem koji nam je rekao da nije dobio upit i da ga ponovno pošaljemo. I poslali smo ga, ali odgovor do danas nismo dobili.

On je samo rekao da ne želi davati izjave, da nije čuo za taj slučaj i da mu je žao, ali da je bolnica u teškoj situaciji jer imaju dosta zaraženih pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.