Vlasi imaju STRNĐANJE, a Hrvati LIGANJE: Koji običaj vam je PERVERZNIJI?
Ilustracija / Neobični seksualni običaju naših predaka, Foto: Profimedia

Seksualne pikanterije naših predaka

Vlasi imaju STRNĐANJE, a Hrvati LIGANJE: Koji običaj vam je PERVERZNIJI?

Obavljalo se u za to određene dane, za mladiće četvrtkom i nedeljom, a za udovce utorkom

Objavljeno:

Narodni običaji koji predstavljaju prave seksualne pikanterije iz nekih prošlih vremena na području Balkana, uvek su zanimljivi kada se o njima čita u današnje vreme.

Široj javnosti je sigurno poznat izraz "strnđanje" za običaje Vlaha u okolini Homolja, a jedan sličan običaj postojao je i u Hrvatskoj i zove se liganje, odnosno "leganje".

Ugled djevojke veći što je ‘ligala’ s više mladića

Liganje je zabeženo u zapadnoj Hercegovini. Obavljalo se u za to određene dane, za mladiće četvrtkom i nedeljom, a za udovce utorkom.

Petnaestogodišnje devojke su spavale u zasebnim prostorijama u koje bi im dolazili mladići i udovci na liganje. Ugled devojke je bio veći što je ‘ligala’ s više mladića. Običaj zajedničkog ležanja ‘pod biljcem’ iliti pokrivačem, devojka je provodila samo s onim mladićima koji su joj se sviđali. Ako bi zatrudnela, devojka je imenovala muškarca za kojega bi tvrdila da je otac deteta i taj bi se s njom morao oženiti.

Strnđanje, zabeleženo u Homolju, isto je tako bio društveno prihvatljiv oblik predbračnog polnog odnosa. Prilikom plesa u kolu devojka bi zavezanih očiju morala udariti mladića i pogoditi koga je udarila. Ako ne bi pogodila, udareni muškarac je imao pravo tražiti potpuni polni odnos na nekom skrovitijem mestu. Devojka je u toku večeri mogla imati i nekoliko polnih odnosa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / sibenik.in)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.