NEVEROVATAN PROPUST, BAKU ZARAŽENU KORONOM VRATILI U DOM ZA STARE, a zdravu ženu ostavili da LEŽI U BOLNICI!
U splitskoj bolnici pomešali pacijentkinje, Foto: EPA / YURI KOCHETKOV

HOROR U HRVATSKOJ

NEVEROVATAN PROPUST, BAKU ZARAŽENU KORONOM VRATILI U DOM ZA STARE, a zdravu ženu ostavili da LEŽI U BOLNICI!

Ovu informaciju je potvrdio i direktor KBC-a

Objavljeno:

Osoblje bolnice Križine pre nekoliko je dana zaraženu korisnicu Doma u Vukovarskoj iz bolnice vratila u Dom, dok su zdravu korisnicu Doma, bez zaraze koronavirusom ostavili na Križinama u Splitu.

Ovu informaciju potvrdilo je za "Slobodnu Dalmaciju" više nezavisnih izvora iz KBC-a Split.

O čitavom slučaju "Slobodna Dalmacija" je pitala nadležne u Domu u Vukovarskoj, a u telefonskom razgovoru rečeno je da ne žele ništa da komentarišu niti govore o 'zameni' pacijentkinja ili o bilo čemu drugom, no informaciju je na konferenciji za medije štaba Splitsko-dalmatinske županije potvrdio direktor splitskog KBC-a Julije Meštrović.

- To je tačno, to se i dogodilo. Moramo biti svesni da je moguć nesklad u prenosu informacija, pogotovo ako postoji komunikacija na više nivoa kao što se to ovde događa i tako se dogodilo. Međutim, zahvaljujući našim standardnim operativnim postupcima koje imamo dogovorene zajedno s našom saradnjom s ustanovama, a ovde je to i Dom u Vukovarskoj, nije bilo nikakve štete. Žao mi je, ali sve se provelo i obavilo u najboljem redu.

Evo šta se zapravo dogodilo prema svedočenju izvora.

Protekle nedelje dve su korisnice, u isto vreme, iz Doma u Vukovarskoj ulici zbog sumnje na koronavirus prebačene na Križine te su obe smeštene unutar respiratornog centra.

Obe su testirane, a nakon što su stigli njihovi nalazi pokazalo se kako je jedna od njih pozitivna na koronu, a druga pak negativna.

Ona s negativnim nalazima je stoga bila za puštanje, a druga, s pozitivnim na koronavirus, trebala je ostati u bolnici.

Pacijentikinja otpuštena iz bolnice vraćena je u Dom, njena otpusna lista predana je nadležima u Domu, no onda je usledio pravi šok.

Pogledavši papire, osoblje Doma shvatilo je da ime na otpusnoj listi ne odgovara pacijentkinji vraćenoj iz bolnice i da je u Dom zapravo prebačena osoba zaražena koronavirusom.

Gospođu su vratili nazad na Križine, a zdravu korisnicu Doma, bez koronavirusa u Vukovarsku ulicu.

Kako se saznaje greška se na Križinama dogodila zbog njihovih prezimena. Naime, obe korisnice Doma u Vukovarskoj imaju isto prezime, što je verovatno i bio razlog koji je doveo do ove neugodne situacije.

- Mene stvarno čudi kako još ljudi nije u našoj županiji umrlo, aludira jedan od sagovornika, na već sada, kako tvrdi, pomalo nemoguće uslove na Križinama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.