OGLASILI SE IDIOTI KOJI SU NOSILI USTAŠKE MAJICE: Ovako su napali ZORANA MILANOVIĆA
Zoran Milanović, Foto: EPA/DANIEL KASAP

odgovor

OGLASILI SE IDIOTI KOJI SU NOSILI USTAŠKE MAJICE: Ovako su napali ZORANA MILANOVIĆA

Iz udruženja branitelja su rekli da su to grbovi propisani statutom u odbrani države i da su legalni

Objavljeno:

Predstavnici braniteljskih udruženja zbog čijih je majica, na kojima je oznaka HOS-a i pozdrav "Za dom spremni", komentarisali su taj čin u Okučanima rekavši kako nije bilo reči ni o kakvoj provokaciji.

- Ne bih se uopšte referisao na izjave Zorana Milanovića. Mogu samo reći da su modernu Hrvatsku oslobodili i odbranili pripadnici ZNG-a, MUP-a, policije, vojske i HOS-a. Ovo nije majica HOS-a, ovo su službeni znakovi braniteljskih udruženja. Postavio bih pitanje Milanoviću zna li da je baš pokojni Ivica Račan odobrio ovaj znak kao službeni grb udruženja i u tome nema ništa sporno. Poručujem da mi kao branitelji nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma - rekao je u programu televizije N1 predsednik Udruženja specijalne policije

- Ovaj znak nošen je i 1991. i 2000. Ne znam šta je predsedniku Milanoviću, očito je bio predugo u karantinu. Ovo su grbovi udruženja naslednica branitelja koji su odbranili Hrvatsku. Propisani su statutom, odobreni od države i legalni. To su činjenice. Nismo u jednoumlju, možemo se slobodno izražavati. Ne bih ovo nazvao ni incidentom - rekao je Krešimir Maretić iz udruženja veterana.

Kažu da zločine iz NDH treba osuditi, ali da NDH i Jugoslavija nemaju više nikakve veze s modernom Hrvatskom. Kategorički su odbili mogućnost da iza svega stoji Ministrarstvo branitelja rekavši kako iza majica i njihovih grbova stoje isključivo udruženja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.