USTAŠKI INCIDENT U HRVATSKOJ: Predsednik Milanović NAPUSTIO SKUP!
Foto: Fonet Fonetap

nespremni

USTAŠKI INCIDENT U HRVATSKOJ: Predsednik Milanović NAPUSTIO SKUP!

U Okučanima se obeležava 25. godišnjica operacije "Bljesak" u kojoj je izvršeno etničko čišćenje srpskog stanovništva

Objavljeno: 09:38h

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je došao u Okučane na obeležavanje godišnjice Bljeska, zločinačke akcije u kojoj su Srbi proterani sa svojih ognjišta u Slavoniji, ali još brže je odande otišao.

"Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ovde je jedan sudionik bio obučen u odoru s porukom "Za dom spremni" i ja u tome ne želim sudelovati", kazao je predsednik.

"To je namerna provokacija koja se dogodila, smatram to gaženjem žrtava i sećanja na ovaj događaj. Ubuduće gde god bude ovakva situacija ja u tome neću sudelovati. Premijera i predsednika Sabora razumem, oni moraju", rekao je Milanović.

Upitan da li je razgovarao s premijerom o tome, Milanović je kazao:

"Jesam. On je slegnuo ramenima. Imam razumevanja za premijera, ali pozdravu za Dom spremni ovde nije mesto", kazao je predsednik Hrvatske.

U Okučanima se obeležava 25. godišnjica Vojno-policijske operacije "Bljesak" u kojoj je izvršeno etničko čišćenje srpskog stanovništva.

Njome je nakon četiri godine Hrvatska preuzela kontrolu nad područjem zapadne Slavonije i uspostavila nadzor nad autoputem Zagreb-Beograd, koji se do 1991 zvao Autoput bratstva i jedinstva i međunarodnom železničkom prugom.

Bonus video:

espreso.co.rs/hr.n1info.com


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.