DONJI DEO TELA MU JE POTPUNO IZGOREO: U šumi kod Rijeke nađen spaljen Francuz, policija prati ove tragove!
Klupko se odmotava, Foto: Printscreen / Prva.rs

ubistvo u šumi

DONJI DEO TELA MU JE POTPUNO IZGOREO: U šumi kod Rijeke nađen spaljen Francuz, policija prati ove tragove!

Međutim, telo ubijenog, odnosno njegov donji deo je izgoreo dok je veći deo tela istražiteljima bio dovoljan za neke tragove i utvrđivanje načina ubistva.

Objavljeno:

Riječki istražitelji već mesec dana s francuskim kolegama posredstvom Europola i Interpola nastoje razrešiti misterioznu smrt mladog Francuza Eliota C. (24) koji je ubijen na jednoj livadi kraj Gornjeg Jelenja u riječkom predgrađu.

Zločin iz strasti?

Kako je ubijeni pronađen na tzv. migrantskoj ruti, policijski inspektori kao motiv ne isključuju ni tezu da je zločin povezan sa krijumčarenjem migranata kroz Hrvatsku i međusobnim razračunavanjem sa “prevarenim” migrantima ili pak obračunom sa drugim krijumčarima. Istražitelji, kako saznaje 24 sata, pomno rade na potvrdi ili eliminaciji drugih motiva, poput ljubavnih.

Naime, riječka policija je u ponedjeljak izvestila da sprovode kriminalističko istraživanje vezano za smrt muškarca čije je telo pronađeno 20. marta ove godine u šumi na širem području Gornjeg Jelenja.

- Obdukcijom sprovedenom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci utvrđeno je da je smrt muškarca nasilna. U sklopu dosad sprovedenog kriminalističkog istraživanja utvrđen je identitet nepoznatog muškarca. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica ovog događaja – stoji u saopštenju riječke policije.

24 sata nezvaično saznaju da je delimično ugljenisano telo u šumi našao šokirani šumar koji je odmah obavestio policiju. Prizor je bio stravičan. Noge i donji deo trupa izgoreli su mu u vatri.

Ubijen pa zapaljen

- Po dojavi koju smo dobili od osobe koja je našla telo rečeno nam je da se radi o trulom telu, verovatno jer je bilo delimično ugljenisano, ali dolaskom na mesto zločina utvrđeno je da je telo staro oko 24 sata.

Utvrđeno je da je muškarac zapaljen nakon što je ubijen. Takođe je utvrđeno da se pri ubistvu nije koristilo vatreno ni hladno oružje - saznaju iz riječkog Zavoda za sudsku medicinu. Odmah je obaveštena policija i počela je istraga.

Kako nezvanično saznaje 24 Sata, radi se o mlađem muškarcu. Patolozi riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrdili su da je mladi Francuz usmrćen davljenjem, nakon čega je zapaljen najverovatnije kako bi prikrili zločin.

Međutim, telo ubijenog, odnosno njegov donji deo je izgoreo dok je veći deo tela istražiteljima bio dovoljan za neke tragove i utvrđivanje načina ubistva.

Zločin iz Zagreba riešili prateći elektronske tragove

Zašto ubice nakon zločina pale svoje žrtve osim kriminalista i forenzičara svoja mišljenja daju i lekari psihijatri. Istražitelji slažu mozaik misterioznog ubistva Francuza i analizom svih podataka o njemu.

Kada je, gde, kako, sa kim i čime ušao u Hrvatsku. Gde je sve boravio. Sa kim je sve imao kontakte neposredne pa i one elektronske uključujući utvrđivanje svih lokacija gde je i kada boravio kako bi se rekonstruisalo njegovo kretanje u Hrvatskoj pre nego što je ubijen.

Upravo praćenjem elektronskih tragova hrvatska policija je prošli mesec razrešila ubistvo u Zagrebu.

Državno tužilaštvo sumnjiči mladića (19) da je 7. marta 2020. godine oko 17 sati iz Osijeka doputovao u Zagreb nakon čega je otišao na nasip reke Save u blizini naselja Prečko. Potom je sa mobilnog nazvao 21-godišnjaka koga od ranije kratko poznaje i pozvao ga da se tamo nađu. Na njegov poziv 21-godišnjak je pristao te nedugo nakon poziva došao do nasipa, a nakon što su jedno vreme razgovarali spustili su se do same obale reke Save gde je 19-godišnjak na za sada neutvrđen način ubio svoju žrtvu, a potom njegovo telo bacio u reku zajedno sa torbicom u kojoj su bili mladićevi lični dokumenti i svežanj ključeva. Njih dvojica su se navodno, nezvanično saznaje 24 Satak posvađali zbog ljubomore. Ko je na koga bio ljubomoran i zašto pokazaće istraga.

Ubica je potom, objavili je zagrebačko tužiteljstvo, sa sobom uzeo mobilni ubijenog mladića koji je naknadno bacio u reku Dravu u Osijeku, a potom se pešice udaljio sa mjesta događaja kroz naselje i sa svog mobilnog zatražio taksi prevoz do Glavne železničke stanice u Zagrebu i 8. marta 2020. godine ušao na prvi voz za Osijek.

Uhapšen je nakon 15-ak dana, a policija mu je, navodno, ušla u trag prateći komunikaciju sa mobilnog žrtve. U odbrani je tvrdio, nezvanično saznaje 24 sata, da je bio napadnut i da se branio.

Telo ubijenog mladića građanin je 28. marta oko 14.30 sati pronašao u Savi u Strmcu Bukevskom. Naime policiju je izvestio kako je pronašao telo nepoznatog muškarca. Telo su prevezli u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku gde su utvrdili da je reč o Zagrepčaninu koji je nestao 7. marta 2020. godine.

Kriminalističko istraživanje ubistva nedaleko od Gornjeg Jelenja nastavlja se radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica događaja.Završetkom istrage trebao bi se razjasniti ko je ili ko su počinitelji, motiv ubistva, kao i je li žrtva ubijena na mestu zločina ili je prethodno likvidirana te potom dovezena u šumu gde je leš zapaljen u pokušaju prikrivanja ubistva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.