ČOPOR OD 20 PASA GA OKRUŽIO, JEDAN GA ŠČEPAO ZA NOGU: Jedva se izvukao, ovo je već četvrti napad u tom mestu!
Imao je sreću u napadu čopora pasa, ilustracija, Foto: Profimedia

moglo je da naiđe i dete

ČOPOR OD 20 PASA GA OKRUŽIO, JEDAN GA ŠČEPAO ZA NOGU: Jedva se izvukao, ovo je već četvrti napad u tom mestu!

Do sada sam tamo viđao jednog do dva psa lutalice, ali ovo je bio čitav čopor.

Objavljeno:

Davdesetosmogodišnji Splićanin za portal Dalmacija Danas rekao je da ga je juče napao čopor od 20-ak pasa.

To se, kako je rekao, dogodilo na TTTS-u, na istočnom ulazu u grad.

Zadobio je ugrize iznad natkolenice zbog čega se morao podvrgnuti vakcinaciji na Higijenskom zavodu u Splitu. U celoj situaciji imao je veliku sreću da je spletom okolnosti na sebi imao dvostruki par pantalona, što je bitno doprinelo da rana ne bude duboka.

"Prolazio sam peške preko TTTS-a i u jednom trenutku sam primetio da su me psi počeli okruživati. Onda ih se izdvojilo nekoliko koji su mi prišli sa leđa, a onda me jedan od njih ugrizao za nogu. Sva sreća da sam na sebi imao dvoje pantalona, inače bi rana bila mnogoo dublja. Ne znam ko je vlasnik ovog psa jer je inače procedura da veterinar životinju posmatra deset dana. Kako ne mogu reći koji me je pas tačno ugrizao od njih dvadeset, morao sam se vakcinisati", priča.

"Tada sam uzeo dasku i počeo trčati za psima te su se nakon nekoliko minuta nasrtaja ipak prepali i konačno pobegli. Planiram ovo prijaviti nekom udruženju za zaštitu životinja, mislim da policija nema išta s ovim", dodaje.

Zbog zadobijenih ugriza Splićanin je završio na Higijenskom zavodu.

"Primio sam dve doze vakcine. Krajem aprila moram ponovno doći da primim drugu i sredinom maja treću dozu. A sada moram ići da primim tetanus. Jednostavno ne mogu verovati da se ovo događa na području grada Splita. Do sada sam tamo viđao jednog do dva psa lutalice, ali ovo je bio čitav čopor. Znate li kakav je osećaj kada vas proganja dvadeset pasa?" pita.

"Zamislite da je umesto mene tuda prolazilo neko dete ili starija žena ili bilo ko ko se nije mogao odbraniti kao ja. Pa, izujedali bi ga! Nešto se hitno mora učiniti", dodaje.

Inače, iz Higijenskog zavoda kažu da poslednjih dana beleže povećan broj napada pasa na ljude, odnosno ugriza. Samo juče su evidentirana četiri odvojena slučaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.