HRVATSKA DOČEKALA UBLAŽAVANJE MERA: Danas samo 23 nova slučaja!
Ilustracija, Foto: EPA / ANTONIO BAT

bliži se kraj?

HRVATSKA DOČEKALA UBLAŽAVANJE MERA: Danas samo 23 nova slučaja!

Ukupno je u zemlji 1.814 potvrđenih slučajeva zaraze Covidom 19

Objavljeno:

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa 23 novoobolelih, 71 oporavljeni i jedan umrli, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Ukupno je u zemlji 1.814 potvrđenih slučajeva zaraze Covidom 19, dok je ozdravilo njih 600, a umrlo 36. Hospitalizovana su 372 pacijenta od kojih je 30 na respiratorima.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je na konfereciji za novinare da će većina dosadašnjih mera u zaštiti od epidemije biti produžene budući da formalno ističu za dva dana, ali je najavio i njihovo popuštanje.

- Izvesno je da će se većina onoga što je propisano produžiti, ali isto tako je izvesno da ćemo promišljeno i oprezno krenuti u popuštanje. Svako popuštanje nosi određeni rizik - istakao je Božinović.

On je podsetio da je premijer Andrej Plenković tražio od ministara da s današnjim danom pripreme pregled aktivnosti, posebno ekonomskih, koje bi bilo potrebno aktivirati, ali i dodao da će o svemu na kraju sud dati epidemiološka struka.

Ministar je naglasio da je pristup Kriznog štaba "pokazao svu opravdanost transparentnog promišljanja i komuniciranja ovog pitanja s javnošću".

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je od juče preminula 47-godišnjakinja u Osijeku, koja je bila hronični bolesnik.

- Ovaj broj danas je izuzetno mali, ali je takav zbog preduzetih mera i ponašanja većine građana - ocenio je Beroš i ukazao da su u drugim zemljama, pa i onim u susedstvu, brojevi znatno veći.

On je apelovao na građane da se i dalje pridržavaju mera, jer se situacija može i pogoršati.

Ukupno su testirane 20.953 osobe, od čega u poslednja 24 časa 793.

- I dalje pada postotak pozitivnih među testiranima i on je sada 8,66 - naglasio je ministar.

Prosečna starost obolelih je 50,5 godina, a među njima je i dalje više žena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.