NEŠTO NIJE U REDU S BROJEM MRTVIH OD KORONE U HRVATSKOJ: Porodica nesrećne Sandre Stojanov otkrila da država laže!
U izveštaju o uzroku smrti Sandre Stojanov međutim, navedena je epilepsija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

koronavirus

NEŠTO NIJE U REDU S BROJEM MRTVIH OD KORONE U HRVATSKOJ: Porodica nesrećne Sandre Stojanov otkrila da država laže!

Ne znamo koliko je smrtnih slučajeva pozitivno testiranih pacijenata

Objavljeno:

Kad je 2. aprila u Kliničkom bolničkom centru Zagreb umrla 45-godišnja Sandra Stojanov koja je bila pozitivna na Covid-19 i imala teški oblik epilepsije, njena porodica je sledećeg dana slušala konferenciju za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Njihovu Sandru nisu naveli kao još jednu žrtvu koronavirusa; taj petak, 3. aprila, ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da je u KB-u Dubrava preminula 85-godišnja žena koja je imala više hroničnih bolesti, kao osma po redu u crnoj statistici epidemije. Spomena o Sandri nije bilo ni u subotu kada je objavljeno da Hrvatska beleži novi bilans žrtava - njih četiri, i to u KBC-u Osijek. Zagreb je ostao pošteđen. U nedelju su žrtve takođe bile iz drugih gradova, piše Jutarnji list.

Neobično nam je da nije objavljeno da je preminula još jedna osoba jer je Sandra bila pozitivna na Covid-19. Ne znam kakvu metodologiju imaju pri brojanju preminulih”, javio je Jutarnjem listu njen brat Tomislav Stojanov i otkrio šta poslednje dve nedelje preživljava njegova porodica nakon što su se majka Ruža i sestra Sandra vratile iz crkve.

Njena sestra kaže da ne zna tačan uzrok smrti, i pita se zašto njeno ime nije spomenuto: “Ne znamo koliko je smrtnih slučajeva pozitivno testiranih pacijenata koji nisu evidentirani da su umrli od posledica komplikacija infekcije koronavirusom.”

I hrvatski mediji se piraju kako se vodi evidencija o smrtnim slučajevima u Hrvatskoj ako su preminuli imali i neke druge teške dijagnoze?

Slično je pitanje postavio voditelj Aleksandar Stanković u emisiji “Nedjeljom u 2” direktorki Infektivne klinike Alemki Markotić: od čega je neko umro ako ima leukemiju i dobije koronavirus? Rekla je: “Da nema virusa, možda bi se osoba od drugih bolesti uspela izvući... Umro je od virusa korone, a leukemija je tome pomogla”, izjavila je doktorka Markotić.

U izveštaju o uzroku smrti Sandre Stojanov međutim, navedena je epilepsija. U anamnezi koju potpisuje specijalistica iz neurologije Barbara Barun piše: “S obzirom na verifikovanu dijagnozu kod bolesnice te aktuelno refrakterni epileptički status s dokazano visokom stopom smrtnosti i u zdravoj populaciji, diferencijalno dijagnostički uzrok smrti je po svemu osnovna bolest, a ne infekcija”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.