NAJNEVEROVATNIJA VEST IZ HRVATSKE KOJU STE IKAD ČULI: A komentar voditelja je još luđi! (VIDEO)
Ni sam nije verovao šta se desilo, Foto: Twitter printscreen

šou

NAJNEVEROVATNIJA VEST IZ HRVATSKE KOJU STE IKAD ČULI: A komentar voditelja je još luđi! (VIDEO)

Pogledajte kako je hrvatski voditelj prokomentarisao ovaj bizarni događaj

Objavljeno:

Bizarna vest iz prošle godine opet je postala aktuelna, jer se društvenim mrežama proširio urnebesan nastup jednog voditelja koji je mnoge nasmejao govoreći o ovom događaju.

Naime, jedan 58-godišnjak s područja Đulovca, mesta kod Daruvara, postavljao je nov krov na svinjcu u svojem dvorištu i izazvao pravu pometnju. On je umesto zastave Republike Hrvatske, postavio zastavu Socijalističke Republike Hrvatske, dakle s istim rasporedom boja, ali s crvenom zvezdom umesto šahovnice.

Muškarca je, kako je javio lokalni portal Danica.hr, neko od suseda odmah prijavio za provokaciju pa su mu u dvorište banuli daruvarski policajci. Oduzeli su mu neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog “prekršaja iz Zakona o grbu, zastavi i himni RH te zastavi i lenti Predsednika RH”.

Prema citiranom zakonu, preti mu “novčana kazna u dinarskoj protivvrednosti od 20 do 50 DEM“. Dakle, zato što je okačio staru zastavu Hrvatske, preti mu i stara kazna - ona u nemačkim markama koja se preračunava u dinare, valutu bivše Jugoslavije. Zakon se, naime, nije menjao od 1993. godine.

Pogledajte kako je hrvatski voditelj prokomentarisao ovaj bizarni događaj:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.