STIGLI NOVI PODACI IZ HRVATSKE VEZANI ZA KORONAVIRUS: Lakše se diše, za Uskrs staro radno vreme prodavnica
Ona je navela da je ozdravilo 179 osoba, Foto: AP, Ilustracija

ohrabrujuće

STIGLI NOVI PODACI IZ HRVATSKE VEZANI ZA KORONAVIRUS: Lakše se diše, za Uskrs staro radno vreme prodavnica

U broj novoobolelih je uključeno i desetoro pozitivnih na koronavirus

Objavljeno:

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa 61 novoobolelih od korona virusa i jedna umrla osoba, pa je ukupno 1.343 zaraženih i 19 preminulih, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

U broj novoobolelih je uključeno i desetoro pozitivnih na koronavirus iz Doma za starije i nemoćne u Splitu.

"Jedna osoba je preminula, radi se o osobi vezanoj uz KBC Split", rekla je na konferenciji za novinare direktorka Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i precizirala da je reč o osobi starije životne dobi.

Ona je navela da je ozdravilo 179 osoba, što je za 12 više nego juče, na respiratorima se nalazi 36 pacijenata a u samoizolaciji je 14.258 osoba.

"Nema opuštanja. Nećemo se posećivati nego ćemo pokloniti zdravlje tako što ćemo se čuvati", rekla je Grba-Bujević.

Direktorka zagrebačke infektivne klinike Alemka Markotić potvrdila je da je preminuli 46-godišnji pacijent, o čijoj smrti je javnost juče obaveštena, imao i druge hronične bolesti. Ona je navela da te podatke nisu imali kada su juče objavili da pacijent ranije nije bio bolestan.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da je potpisana odluka kojom se omogućava rad pijaca po striktnim pravilima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Reč je o prvom popuštanju restriktivnih mera uvedenih zbog epidemije i to kako bi se omogućilo poljoprivrednicima da prodaju svoje proizvode.

Ministar je izjavio i da će uoči Usrksa prodavnice naredna tri dana, odnosno u četvrtak, petak i subotu raditi duže i to od 7 do 20 časova, kako bi se izbegle gužve. Zbog epidemije koronavirusa prodavnice u Hrvatskoj rade od 7 do 17 časova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.