DRUGA ŽRTVA KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ: Iz Zagreba stižu CRNE VESTI!
Drugi smrtni slučaj u Hrvatskoj, Foto: EPA / SASCHA STEINBACH

drugi smrtni slučaj

DRUGA ŽRTVA KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ: Iz Zagreba stižu CRNE VESTI!

U teškom stanju je i njegova supruga

Objavljeno:

U Kliniciza infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" preminuo je 74-godišnji Zagrepčanin koji je poslednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru, potvrđeno za portal Index.

Direktorka bolnice Alemka Markotić na današnjoj je konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite izjavila kako je jedan od bolesnika na respiratoru u kritičnom stanju.

U teškom stanju je i njegova supruga.

Podsetimo, 74-godišnjak je druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj. Juče je potvrđeno da je ugostitelj iz Istre koji je preminuo pre nedelju dana umro od koronavirusa.

Ukupno 481 slučaj u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije Nacionalnog štaba civilne zaštite jutros je potvrđeno 39 novoobolelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 481 obolela osoba, a 22 osobe su ozdravile. Zabeležena su prva dva slučaja u policiji, rečeno je na konferenciji-

Ukupno je testirano 3958 uzoraka, a samo juče obavljeno je 566 testiranja. Na respiratoru je 13 osoba - 7 u Zagrebu, 3 u Osijeku, 1 u Rijeci, 1 u Splitu i 1 u Dubrovniku.

Epidemiolozi poslednjih dana poručuju kako smo u uzlaznoj putanji te da će taj broj i rasti. "Dosadašnje brojke nam daju nadu da će naša krivulja biti više položena nego uspravna", rekao je juče šef HZJZ-a Capak.

Juče su u Hrvatskoj i prva mesta stavljena u karantin. To su Murter i Betina, a na putevina je policija čak postavila šiljke za bušenje guma kako niko ne bi napustio ta dva mesta.

Jutrošnji podaci županija koje su održale pres-konferencije ili poslale saopštenja:

Istarska županija - 3 novoobolela. Ukupno: 41 slučaj. Osječko-baranjska - Ukupno: 32 slučaja. Splitsko-dalmatinska - 5 novih. Ukupno 36 slučajeva. Zadarska: Ukupno: 9 slučajeva. Varaždinska: 3 nova. Ukupno: 17 slučajeva. Dubrovnik: 2 nova. Ukupno: 26 slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.