OVAJ NAUČNIK IMA VRLO BITAN SAVET U VEZI SA KORONAVIRUSOM: Tiče se vazduha u prostorijama! (VIDEO)
Gordan Lauc, Foto: Youtube printscreen

DOKAZANO POMAŽE

OVAJ NAUČNIK IMA VRLO BITAN SAVET U VEZI SA KORONAVIRUSOM: Tiče se vazduha u prostorijama! (VIDEO)

Objavljeno:

- Ono što vičem nedeljama, upravo je objavljeno u vrlo uglednom časopisu -započeo je svoju objavu na Fejsbuku dr. Gordan Lauc, hrvatski naučnik i molekularni biolog.

Takođe i direktor Projekta ljudskog glikoma koji je podsetio kako toplina utiče na širenje korona virusa te kako na jednostavan način možemo umanjiti rizik od istog.

- Koliko pišem o ovome, već i moji prijatelji misle da sam prolupao. No nisam prolupao, u pravu sam, a niko odgovoran me ne doživljava... U grejanim prostorima vlaga je vrlo niska što inaktivira mukoznu barijeru i podstiče transmisiju virusa. Nakon objave u ovakvom časopisu to se smatra naučnom istinom. Bilo koja odgovorna osoba koja ne osigura barem 40 % vlage u bolnicama, kancelarijama i sl. biće kriva za brojne nepotrebne zaraze i posledično smrti. Upravnici, direktori, ne želite imati tuđe živote na svojoj savesti. Mediji, molim vas da ovo prenesete i prisilite odgovorne da ovlaživanje vazduha uvedu u službene smernice. Premijeru Plenković i Ministre Beroš, predsedavate Evropskom unijom u kritičnom trenutku. Molim upozorite svoje kolege da na vrlo jednostavan način transmisiju COVID-19 mogu značajno smanjiti. Možda čak prepoloviti. Ovo više nije jedan ludi naučnik koji trkelja po medijima. Ovo je naučna istina koja je javno objavljena i nepostupanje u skladu s njom nosi osobnu odgovornost za posledice. Sve što trebate da uradite, jest ovlažiti vazduh , a to je tako lako. Imate sve u filmiću koji sam snimio pred više od dve nedelje.

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.