SIN I SUPRUGA PRVE ŽRTVE KORONE NA BALKANU SUMNJAJU DA SU ZARAŽENI: Opisali su užasnu smrt svog voljenog NINA!
Nino Kernjus, Foto: Facebook/Astarea

HRVATSKA ŽALI

SIN I SUPRUGA PRVE ŽRTVE KORONE NA BALKANU SUMNJAJU DA SU ZARAŽENI: Opisali su užasnu smrt svog voljenog NINA!

Ministar zdravstva Vili Beroš je zbog toga u Istri poslao inspekciju koja bi trebala utvrditi šta se tačno dogodilo.

Objavljeno:

Istarski ugostitelj Nino Kernjus, koji je umro, bio je pozitivan na koronavirus, potvrđeno je jutros na pres konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite, a danas je njegov mlađi sin Ivan Kernjus za "Index" rekao da i on i mama od sinoć imaju temperaturu i misli da su pozitivni na koronavirus.

- Noćas sam bio s mamom do 3 ujutro, imala je visoku temperaturu, a onda sam je i ja dobio. Onda joj se spustila. Posle sam otišao doma i onda me ujutro zvala da je temperatura porasla i da se sprema u bolnicu. Onda me opet zvala da je doma i da neće još u bolnicu pa ćemo videti dalje situaciju, trebala bi u bolnicu. Jedino brat još nema simptoma pa može biti uz nju, samo da se i on ne razboli. Čekamo nalaze za koronavirus, danas bi ih trebali dobiti. Ja sam sad bolje, popio sam tabletu pa mi se spustila temperatura, nemam nikakve druge simptome - rekao je za Index Ivan Kernjus.

On je ranije za Index ispričao šta se sve događalo s njegovim tatom, utvrdivši da nije istina da je njegov otac odbijao lekarsku pomoć, već da po njega nisu došli lekari kad su trebali.

- U restoranu su 7. marta bili Italijani koji su prošlog petka tati javili da su pozitivni na koronavirus i tata je već u subotu dobio temperaturu i odmah je zvao dežurnog epidemiologa iz Umaga, Damira Leku. On mu je rekao da obavezno bude u samoizolaciji i izolovan. U ponedeljak ujutro je tata opet zvao epidemiologa, a doktor mu je rekao da se spremi i dok se tata spremao za u bolnicu, doktor je opet nazvao i rekao da nema tehničkih uslova pa da će doći po njega u utorak. Potom je doktor opet nazvao u utorak i rekao da će doći, ali opet nije došao. Ponovno je nazvao i rekao tati da će ipak doći u sredu - ispričao je za Index Ivan Kernjus.

Navodi kako se ocu tu noć jako pogoršalo stanje i hitna je došla po njega u zaštitnim odelima, no tata je, kaže, preminuo.

- Dakle nije istina da je tata odbijao lekarsku pomoć, ja sam se danas čuo s epidemiologom kojeg je tata zvao, Damirom Lekom, i njemu je strašno žao da se sve tako dogodilo. Mislim da se dogodio čitav splet nesrećnih okolnosti i na žalost tako je završilo - rekao je Ivan Kernjus.

Podsetimo, ministar zdravstva Vili Beroš je zbog toga u Istri poslao inspekciju koja bi trebala utvrditi šta se tačno dogodilo.

Index je kontaktirao epidemiologa Damira Leku kako bi čuli zašto nisu mogli u ponedeljak odmah doći po Antona Kernjusa.

- Za sve informacije se obratite Kriznom štabu. Stvarno ne bih davao nikakve izjave, nemojte me krivo shvatiti, ali imam ljude koje moram slati u bolnicu pa ne želim gubiti vreme na telefon - rekao im je epidemiolog Leko.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da će zdravstvena inspekcija ispitati ovaj slučaj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.