U HRVATSKOJ BROJ ZARAŽENIH PREŠAO 100, DOK U RS NEMA NOVIH SLUČAJEVA: Ovo je današnja situacija na BALKANU!
Ilustracija, Foto: EPA/RUNGROJ YONGRIT

vesti iz susedstva

U HRVATSKOJ BROJ ZARAŽENIH PREŠAO 100, DOK U RS NEMA NOVIH SLUČAJEVA: Ovo je današnja situacija na BALKANU!

Stroge mere socijalnog distanciranja nalažu izbegavanje bliskog ličnog kontakta u razmaku na najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom

Objavljeno:

Sa još tri novozaražena korona virusom u Hrvatskoj je broj obolelih povećan na ukupno 102, pa je upozoreno na obavezno strogo pridržavanje novih protivepidemijskih mera i socijalnog distanciranja.

Stroge mere socijalnog distanciranja nalažu izbegavanje bliskog ličnog kontakta u razmaku na najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra na otvorenom.

Propisane su i zabrane održavanja svih javnih dogadanja i okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, obustavljanje rada u trgovinskoj delatnosti, osim: prodavnica prehrambenih artikala, prodavanica prehrambenih i higijenskih artikala, pijaca i ribarnica, apoteka, benzinskih stanica, kioska, pekara.

S druge strane obustavlja se rad u svim kulturnim delatnostima, pozorištima, bisokopima, bibliotekama, izložbenih prostora, frizerskim i kozmetičkim salonima, bazenima, saunama i svih sportskih takmičenja, kao i rad autoškola I škola stranih jezika, ali i verska okupljanja.

U Republici Srpskoj nema novih slučajeva virusa korona, a do sada je ukupno registrovano 29 zaraženih.

"U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus korona: Banjaluka-23, Čelinac-2, Laktaši-1, Srbac-1, Prnjavor-1 i Modriča-1", saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Ministarstva zdravlja.

Navodi se da su sve osobe stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 8.264 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 245 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 10 osoba, od kojih su tri pozitivne na test korona virusa.

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 78 osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.