MUŠKARAC IZ ISTRE MOŽDA NIJE UMRO OD KORONE! Ministar zdravstva saopštio nova saznanja
Beroš se obratio novinarima, Foto: Youtube printscreen/CROPIX

obraćanje hrvatskog ministra

MUŠKARAC IZ ISTRE MOŽDA NIJE UMRO OD KORONE! Ministar zdravstva saopštio nova saznanja

Ministar je danas u Saboru predočio sve mere vezane za borbu protiv koronavirusa u Hrvatskom Saboru

Objavljeno:

Ministar Vili Beroš odgovorio je na pitanje o preminuloj osobi u Istri i je li ta osoba umrla od koronavirusa.

"Osoba koja je bila u samoizolaciji nije imala simptome i temperaturu i nije izvesno da je umro od koronavirusa", rekao je Beroš.

Ministar je danas u Saboru predočio sve mere vezane za borbu protiv koronavirusa u Hrvatskom Saboru te se potom kratko obratio na konferenciji za medije.

"Objasnili smo elemente koji su nas naterali na promenu naše inicijalne strategije. Moram reći da rezultati pokazuju da su mere bile dobre i da su pokazale određene rezultate. Nastojimo ceo sistem prilagoditi ovoj pretnji", rekao je.

Rekao je da se planira stopirati SMS zakazivanje pregleda.

"Epidemiološka situacija je i dalje pod nadzorom. Nije jednostavno napraviti karantine. Naš cilj je prolongirati ovaj početni stadijum epidemije jer ga zaustaviti ne možemo. Učinićemo sve da se zdravstveni sistem ne preoptereti".

Komentarisao je i stanje u kojem se nalazi KB Dubrava.

"U toj bolnici lečili su se najteži bolesnici kojima će trebati respiratori i ventilatori. Nigde drugde nemamo toliki broj priključaka za respiratore".

Upitan o kritikama upućenim od strane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je jutros poručio Štabu da prestane slati preporuke i počne davati naređenja, rekao je:

"Sve što neko predloži je u najboljoj nameri. Potrebno je sagledati da je to specifična pretnja. To je virus. Struka mora imati glavnu reč i štab sluša struku".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.