HRVATSKA ZATVARA ŠKOLE: Plenković najavio da će đaci nastavu pratiti ONLAJN! (VIDEO)
Andrej Plenković, Foto: Beta

OŠTRE MERE

HRVATSKA ZATVARA ŠKOLE: Plenković najavio da će đaci nastavu pratiti ONLAJN! (VIDEO)

Plenković je na konferenciji za novinare rekao da se ista preventivna mera u borbi protiv širenja korona virusa odnosi i na fakultete i vrtiće

Objavljeno: 14:38h

U Hrvatskoj se od ponedeljka na dve sedmice zatvaraju sve škole, a nastava će se odvijati putem interneta i televizije, najavio je danas premijer Andrej Plenković.

Plenković je na konferenciji za novinare rekao da se ista preventivna mera u borbi protiv širenja korona virusa odnosi i na fakultete i vrtiće.

On je objasnio da će se tokom prekida nastave primenjivati model po kojem će učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole pratiti nastavu putem posebnih emisija na Hrvatskoj radioteleviziji i Sportskoj televiziji, a za više razrede on-line nastava.

Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a, kako je rekao Plenković, za one koji nemaju mogućnost da decu ostave nekome na čuvanje, biće obezbeđen prihvat u školama i vrtićima.

On je apelovao na starije, posebno one koji imaju iznad 70 godina, da budu posebno oprezni, jer spadaju u najrizičniju grupu, da se što manje izlažu da bi se ograničile eventualne dodatne posledice globalne pandemije.

Hrvatski premijer je rekao da će se vlada fokusirati na radna mesta i da će odložiti plaćanje poreza na dohodak, na dobit i doprinosa.

Prema poslednim informacijama, u Hrvatskoj je potvrđen 31 slučaj zaraze korona virusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je jutros da se narednih dana može očekivati povećanje broja obolelih, ali i istakao da je važno znati da više od 80 odsto obolelih od korona virusa ima vrlo blagu sliku, a neki ni ne znaju da su bolesni.

On je ocenio da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj pozitivna, jer nema cirkulacije virusa u populaciji, već su dosad zaražene osobe koje su boravile u inostranstvu ili njihovi bliski kontakti.

Iz zagrebačke bolnice juče je otpuštena prva zdrava osoba ranije obolela od COVID-19, a očekuje se da uskoro izađe još dvoje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.