U HRVATSKOJ PREKO 20 ZARAŽENIH: 5 novih slučajeva u Rijeci, objavljeni svi detalji
Vili Beroš, Foto: Beta

POGORŠAVA SE

U HRVATSKOJ PREKO 20 ZARAŽENIH: 5 novih slučajeva u Rijeci, objavljeni svi detalji

Radi se o kontaktima ranije obolelih iz Rijeke. Potvrđeni su tokom noći. Oni su pod nadzorom i imaju vrlo blage simptome

Objavljeno: 15:07h

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš je potvrdio kako ima pet novih slučajeva zaraze u Hrvatskoj, sada ih je 24.

Radi se o kontaktima ranije obolelih iz Rijeke. Potvrđeni su tokom noći. Oni su pod nadzorom i imaju vrlo blage simptome.

- Troje su bliski kontakti prva dva bolesnika iz Rijeke. Pod nadzorom su, bila je duža inkubacija. Simptomi su blagi, gotovo da ih nema. Drugo dvoje su importirani, jedan se zarazio u Nemačkoj, drugi u Austriji. Jedan je sa srednje teškim oblikom bolesti, drugo je s blagim simptomima - rekla je Alemka Markotić.

Markotić je rekla da su lažne informacije da se krije tačan broj zaraženih uvreda svim zdravstvenim radnicima koji se trude i rade.

Upravnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kaže da nemamo lokalne transmisije u zemlji i cirkulaciju virusa u populaciji i epidemiološka ocjena je vrlo povoljna. Osvrnuo se i na mogućnost zatvaranja svih škola u Hrvatskoj rekavši da su mladi i deca najmanje ugroženi.

- Stoga ne smatramo da su škole mesta gde bi se mogao proširiti. Zbog toga meru zatvaranja škola ne donosimo tako olako. Izuzetak je Istra jer je tamo dosta italijanskih državljana došlo - rekao je Capak i dodao kako škole u Primorsko-goranskoj županiji ne bi trebalo zatvarati iako se prati situacija kao i u ostatku države.

Predsednik Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović izvestio je da je doneta odluku o ograničavanju javnih okupljanja na 100 osoba. Ministar Božinović je rekao da situacija u Evropi nije dobra, te da se u Hrvartskoj preduzeti sve mere zaštite.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.