STRAŠNI PODACI IZ HRVATSKE: Troje pacijenata sa KORONAVIRUSOM imaju PROMENE NA PLUĆIMA!
Ilustracija, Foto: AP

POGORŠAVA SE

STRAŠNI PODACI IZ HRVATSKE: Troje pacijenata sa KORONAVIRUSOM imaju PROMENE NA PLUĆIMA!

U Hrvatskoj je 12 zaraženih, a troje ima nešto teži oblik bolesti

Objavljeno:

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš juče je kazao kako u Hrvatskoj nema novih bolesnika, a trenutno je 4278 osoba obuhvaćeno epidemiološkim merama.

U Hrvatskoj je 12 zaraženih, a troje ima nešto teži oblik bolesti. Beroš je, gostujući u RTL-u Danas, pojasnio o čemu se radi.

- Troje zaraženih ima srednje teške simptome, ali sve je pod kontrolom. Potrebno je napomenuti da virus pokazuje predilekciju za plućne organe. Bolesnici imaju promene na plućima, ali one se ne vide na običnom rendgenu, što pokazuje da nisu tolike. Sve je u granicama očekivanog - rekao je Beroš.

Radi se o dva pacijenta iz Rijeke i jednom iz Varaždina.

- I dalje imamo samo 12 zaraženih koronavirusom, što u ovim okolnostima koje vidimo ponajpre u Italiji smatram uspešnim. Mislim da to dokazuje da mere koje sprovodimo i koje ćemo sprovoditi daju očekivane rezultate - rekao je ministar i dodao kako budno prate situaciju u susednim zemljama.

- Paket novih mera je potpuno spreman i to zavisi o tome šta će uraditi drugi. Cilj je maksimalna zaštita hrvatskih građana u cilju minimaliziranja prenošenja virusa. U Hrvatskoj u ovom trenutku nema slobodne cirkulacije virusa - kaže Beroš.

Pažljivo se prati situacija u Italiji koja bi mogla biti okidač za nove mere i u Hrvatskoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.