MLADI HRVATI SPREČILI VELIKU TRAGEDIJU: Kada su prišli muškarcu, SHVATILI SU DA GA SEKUNDE DELE OD SMRTI
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

sreća

MLADI HRVATI SPREČILI VELIKU TRAGEDIJU: Kada su prišli muškarcu, SHVATILI SU DA GA SEKUNDE DELE OD SMRTI

Sve se odvijalo u petak u 23:15 nakon što su mladići završili sa sastankom u Udruženju mladić u tom mestu. Čim su došli do muškarca koji je bez svesti ležao na pruzi, hrabri mladići su krenuli da ga spašavaju

Objavljeno:

Hrabri mladići spasili su čoveka bez svesti na pruzi. Sklonili su ga na sigurno i pozvali Hitnu pomoć. Nakon dva minuta istom tom prugom prošao je putnički voz.

Videli smo mušakrca od 60-ak godina kako pokušava sa pruge da se popne na peron u Belavićima u Hrvatskoj. Odmah smo shvatili da je pao i potrčali smo do njega, ispričali su za 24sata.hr Mario Petrunić (18), Luka Brozinić (17) i Casper Capan (14) iz Belavića kod Duge Rese.

Sve se odvijalo u petak u 23:15 nakon što su mladići završili sa sastankom u Udruženju mladić u tom mestu. Čim su došli do muškarca koji je bez svesti ležao na pruzi, hrabri mladići su krenuli da ga spašavaju.

- Čovek je ležao u nesvesti između šina i perona s rasečenom glavom. Ruka i noga bile su mu na pruzi. U tom trenutku nam je bilo najvažnije da ga sklonimo s pruge. Luka i ja smo ga uhvatili za ruke i podigli ga na peron, a Casper je odmah nazvao 112. Njegova težina nije nam predstavljala problem u tom trenutku. Bilo nam je samo bitno da ga maknemo, jer je vlak trebalo da naiđe svakog trenutka - prepričava Mario. Kada smo ga podigli na peron došao je k svijesti i nekako smo ga prenijeli na klupu postavljenu na stanici. Za manje od dvije minuta naišao je putnički vlak. Tek na stanici smo vidjeli da mu rana jako krvari, krv mu se slijevala u kapuljaču - prepričava Mario.

Istakao je da ih nimalo nije uhvatila panika ni strah.

– Dok su ga Luka i Mario sklanjali s pruge, ja sam odmah pozvao pomoć i tražio Hitnu. Do dolaska Hitne s dispečerima sam bio na liniji, a kada je napokon došla, osetio sam olakšanje. Povređeni čovek nije znao za sebe, nije znao da kaže ni svoje ime - govori Casper o akciji spašavanja.

Mladići naglašavaju da im je drago da su čoveku pomogli te bi ponovo postupili isto.

- To je hvale vredan čin. Izuzetno sam ponosna na njh. Oni su mi se javili odmah nakon završetka akcije spašavanja i ispričali šta se dogodilo - s ponosom u glasu rekla nam je Nikolina Šimunić, predsednica Udruženja mladih iz Belavića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.