OGLASILA SE FIRMA U KOJOJ JE RADIO ZARAŽENI HRVAT: Otkrili su šta se dešava sa ostalim radnicima!
Ilustracija, Foto: EPA/STR

koronavirus u hrvatskoj

OGLASILA SE FIRMA U KOJOJ JE RADIO ZARAŽENI HRVAT: Otkrili su šta se dešava sa ostalim radnicima!

Neki s kojima smo razgovarali rekli su da je već u petak pokazivao određene simptome, ali je to pripisivao prehladi ili gripu.

Objavljeno:

Mladi Zagrepčanin, prvi Hrvat s potvrđenom dijanozom koronavirusa, radi u tehnološkoj kompaniji Erikson Nikola Tesla.

Kako saznaje Index, u petak je bio na poslu.

U Milanu je bio na fudbalskoj utakmici Lige šampiona između Atalante i Valencsje. Tamo se zaputio 19. februara sa devojkom.

Neki s kojima smo razgovarali rekli su da je već u petak pokazivao određene simptome, ali je to pripisivao prehladi ili gripu.

Iako se pojavljuju informacije kako su radnici Ericksona poslati kući, nezvanično se saznaje da to nije tačno. Radnici su navodno dobili uputstvo da ostanu na svojim radnim mestima, ali neki su ipak samoinicijativno otišli s posla.

Erickson je potvrdio da je zaraženi muškarac njihov radnik.

Tokom popodneva iz Eriksona su Indexu poslali saopštenje kojim potvrđuju da je zaraženi muškarac njihov radnik.

"Erickson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu radnik kompanije. On je u sredu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na fudballskoj utakmici. On je u petak bio na svom radnom mestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane porodice, u nedjelju 23.2.2020. primljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa."

"U kompaniji je pokrenut protokol za delovanje u kriznim situacijama te smo u direktnom kontaktu sa stručnim telima i službama", poručili su za Indeks iz kompanije.

Devojka sa kojom je bio u Milanu još nije testirana

Prema informacijama koje imamo, devojka zaraženog muškarca još nije testirana.

Ona je 19. februara objavila fotografiju ispred čuvene milanske katedrale, no danas ju je izbrisala.

Devojka i svi ostali ljudi sa kojima je zaraženi muškarac bio u kontaktu tek će biti testirani.

Podsetimo, u 11.50 stigli su nalazi prema kojima je mlađi muškarac, čiji je identitet poznat Indeksu, pozitivan na koronavirus.

"Reč je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdio je premijer Andrej Plenković.

"On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo nivo naše pripreme i odbrane te mera koje preduzimamo. Koncentrisaćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način", rekao je ministar Beroš na konferenciji za neduhe u Vladi Republike Hrvatske.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.