HRVATICA U ŽARIŠTU KORONAVIRUSA: Njena ispovest LEDI KRV U ŽILAMA!
Kremona, Foto: Printscreen

ZAVLADAO STRAH

HRVATICA U ŽARIŠTU KORONAVIRUSA: Njena ispovest LEDI KRV U ŽILAMA!

Kremona je trenutno u takozvanoj žutoj zoni

Objavljeno:

Strah, prevare, ksenofobija... Sve to prati paniku od koronavirusa koja se širi Italijom. U Kremoni, gradu udaljenom 28 kilometara od Codogna, gde je u petak objavljena informacija o šestero zaraženih, od subote se živi u strahu.

"U subotu je gradonačelnik obavestio da se zatvaraju sve javne ustanove i trgovine, škole... U 11 ujutro glavni trg na kojem je i pijaca ispraznio se za 20 minuta", kaže Ingrid Pustijanac, profesorka muzikologije na Univerzitetu u Paviji, odsek Kremona.

Prazni trgovački centri, nema javnih okupljanja

Gradonačelnikova objava bila je poput startnog pištolja: započela je opsada supermarketa i ispražnjeni su u roku od nekoliko sati.

"Toliko su ih prazne trgovine da su u nedelju ujutro ljudi koji rade u jednom marketu morali da dođu na posao dva sata ranije kako bi opet napunili police".

"Nema predstava u pozorištu, ni sportskih aktivnosti, zatvorene su teretane, centri za jogu, bazen, nema ni misa jer se naredba o obustavi javnih okupljanja odnosi i na ona religiozne naravi, ali crkve su otvorene", priča Ingrid.

Kremona je trenutno u takozvanoj žutoj zoni.

"U Kremoni se može slobodno šetati , ali je pusto, restorani i picerije su prazni, oseća se nadrealna atmosfera straha od nepoznatog neprijatelja", govori Pustijanac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.