OVAKVA PORUKA JOŠ NIJE VIĐENA U BALKANSKIM AMBULANTAMA: Poštovani pacijenti, molim vas nemojte da donosite...(FOTO)
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

PRESEDAN

OVAKVA PORUKA JOŠ NIJE VIĐENA U BALKANSKIM AMBULANTAMA: Poštovani pacijenti, molim vas nemojte da donosite...(FOTO)

Natpis je to s vrata jedne dalmatinske ambulante

Objavljeno:

- Poštovani pacijenti, razumemo vašu zahvalnost, ali ljubazno vas molimo da nam ne donosite nikakve čokolade, kolače ni bombonjere. Niti išta drugo, da se razumemo. Na dijeti smo.

Natpis je to s vrata jedne dalmatinske ambulante koji je pre nekoliko dana postao viralni hit nakon što je objavljen na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca.

Oni su još objavili da na drugim vratima piše "mi nismo na dijeti", međutim to je bila samo njihova šala.

Ipak prvi natpis je potpuno istinit i sada je otkriveno gde se on nalazi.

Reč je o ordinaciji opšte medicine ambulante u Šestanovcu, odnosno na vratima lekara dr. Nikše Mitrovića, piše Slobodna Dalmacija.

– Doći u doktora, a ne doneti kesicu, kod nas je isto kao otići u Rim, a ne videti Papu. Ovakav način ophođenja lekara i pacijenta očito je ukorenjena praksa u našem narodu i uopšteno na Balkanu. Odlučio sam tome stati na kraj na način koji ste i videli. Mislim da ćemo mi svojim radom zavrediti platu koliku-toliku, ali ćemo je dobiti. Ovo što sam vama rekao, skoro pa svakim danom objašnjavam i svojim pacijentima. Svrsishodnije bi bilo da smo u mogućnosti sve darove promeniti u novac, pa za ordinaciju kupiti neki potreban aparat što je mnogo važnije za naš rad – rekao je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.