NAPRAVIĆEMO VAM NOVU OLUJU!!! Stravična pretnja hrvatskih IDIOTA!
Desničari prete, Foto: Beta / Mario Strmotić

pretnje

NAPRAVIĆEMO VAM NOVU OLUJU!!! Stravična pretnja hrvatskih IDIOTA!

Augustinović se osvrće i na Obersnelovo reagovanje u kojem je riječki gradonačelnik upozorio na "pojedince koji postaju sve agresivniji"

Objavljeno:

Riječki desničari iz Hrvatske stranke prava (HSP) i njihov "Štab za odbranu hrvatske Rijeke", koji se protive postavljanju zvezde petokrake na Riječki neboder, deljenjeu komunističkog manifesta i manifestaciji "Jugo Joga", u otvorenom pismu gradonačelniku, Vojku Obersnelu, zapretili su da, ako se to zaista dogodi, uslediće, kažu "mirnodopska Oluja".

S druge strane gradonačelnik Rijeke, koja je ove godine ponela titulu Evropske prestonice kulture (EPK), kaže da HSP-ovcima očito smeta zastava bivše države, dok zastavu sa "svastikom" ne doživljavaju kao problematičnu.

U podužem pismu gradonačelniku Obersnelu, Nikica Augustinović, koji se predstavio kao šef "Štaba za odbranu hrvatske Rijeke" i predsednik primorsko-goranskog HSP, poručio je da njegova stranka podržava EPK 2020, a ne EPK 1945.

Riječki Novi list piše da Augustinović bez imalo uvijanja najavljuje "mirnodopsku Oluju" ako se realiziraju programi deljenja komunističkog manifesta, 'Jugo joga' i postavljanje zvezde petokrake na Riječki neboder, a reč je o programima koji su deo programskog pravca Doba moći.

Augustinović kaže da je za autora ovog projekta Nemanju Cvijanovića čak i petokraka nekakva umetnost, a za pravaše, istakao je, ona ne samo da nije nikakva umetnost, već je, kako kaže, "simbol zla".

Poručio je da gradonačelnik Obersnel može biti siguran da postavljanje petokrake na riječki neboder neće proći.

"Deljenje nekakvog 'komunističkog manifesta' takođe neće proći kako ste zamislili, a niti performans nazvan 'Jugo Joga'. Kako rekosmo, u to možete biti sigurni! I upravo kako smo najavili, u slučaju pokušaja realizacije navedenih besramnih kvazikulturnih aktivnosti, s partnerima iz raznih građanskih inicijativa, Hrvatska stranka prava će pokrenut akcije širokih razmera o kojima će javnost biti pravovremeno obaveštena! Naša poruka je - No pašaran", naveo je pravaš Augustnović.

Najzad on Obersnelu preporučuje da "trezveno prosudi i odustanete od te tri navedene kvazi kulturne instalacije, jer u suprotnom, zapretio je, krenuće "mirnodopska Oluja".

List piše da u HSP tvrde da gradske vlasti pod krinkom umetničkih instalacija vraćaju bivšu Jugoslaviju u javni prostor ovoga grada.

"Napominjemo da je Rijeka evropski grad kulture za 2020. godinu i ovakav način predstavljanja Hrvatske u Evropi i svetu sramoti i ljude, i grad, i državu koju predstavljaju. Riječane, Rijeku i Hrvatsku", navode iz ultradesne HSP.

Augustinović se osvrće i na Obersnelovo reagovanje u kojem je riječki gradonačelnik upozorio na "pojedince koji postaju sve agresivniji", najavivši da će obavestiti javne službe i policiju u cilju zaštite drugih od tih pojedinaca.

"Dobro je, gradonačelniče Obersnel, da ste reagovali, dobar je to znak. Ali, to što ste odlučili ne sučeliti se javno s nama, nego zagovarate slanje kordona policije na naše članstvo i aktiviste, još je bolji znak. Znači, vi se stvarno bojite. Za početak navodimo kako nas u Hrvatskoj stranci prava, koja je i osnovala Štab za obranu hrvatske Rijeke, doista ne zanima zlouporaba procedure kako biste pogodovali poduzeću iz Srbije, čak sramotno do te mere da ste i službene dokumente za milionski posao pisali na srpskom jeziku, jer reči poput 'tačka', 'svetski' i 'pozorište' nisu hrvatski nego srpski jezik", naodi se takođe u pismu desničarske HSP, prenosi Novi list.

Augustinović piše i da u HSP ocenjuju da je manifestacija EPK izuzetno važna, pozitivna, dobrodošla i u turističkom smislu neprocenjiva za brendiranje tog grada, što je danas u svetu strahovite turističke konkurencije ključno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.