HRVAT OD 19 GODINA IMA 3 OGROMNE FIRME: Svi se pitaju kako se ovaj student toliko OPARIO!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Google Maps

OTKRIVAMO

HRVAT OD 19 GODINA IMA 3 OGROMNE FIRME: Svi se pitaju kako se ovaj student toliko OPARIO!

Nikola Zec, student druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Rijeci i u vlasništvu ima čak tri kompanije i svakodnevno balansira između fakulteta i posla

Objavljeno:

Ima 19 godina, student je druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Rijeci i u vlasništvu ima čak tri kompanije. Iako zvuči neverovatno, pogotovo za hrvatske prilike, za Nikolu Zeca život u kojem igra uloge studenta i poslovnjaka uobičajena je svakodnevica, prenosi portal Manager.ba.

Štaviše, Nikola Zec iza sebe ima već dvogodišnje preduzetničko iskustvo, jer je prvu firmu pokrenuo u srednjoj školi, a ona mu je donela i status jednog od najvećih uvoznika grickalica na balkanskom području.

Kako piše Glas Istre, te svoje uloge igra toliko dobro da je i dobitnik nagrade "Inspire 2030" za najuticajnijeg mladog preduzetnika starog do 30 godina, a to je, kaže Nikola, tek jedna od nagrada koju je dosad osvojio.

"Student sam Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, direktor i osnivač startapa WorldFood Box i Gooders News, te agencije za preduzetničko savetovanje Nikola Zec Business. Prvu kompaniju koju sam pokrenuo je WorldFood Box još u srednjoj školi, a trenutno smo najveći uvoznici strane hrane, odnosno slatkiša i grickalica na balkanskom tržištu. Uz WorldFood Box, trenutno radim i na pokretanju prve medijske kuće za pozitivne vesti u Hrvatskoj pod nazivom Gooders News, kojom želim promeniti način komuniciranja medija s javnošću.

Gooders News s pripremama i radom započela je još u maju prošle godine, a javnosti smo se prvi put predstavili početkom oktobra s ciljem širenja pozitivnih vesti i promovisanja pozitivnosti kroz humorističan sadržaj. Kroz Gooders News želim informisati javnost o važnosti pozitivnog razmišljanja i očuvanju mentalnog zdravlja", priča Nikola.

Na taj se iskorak, dodaje, odlučio zbog poražavajućih rezultata istraživanja Svetske zdravstvene organizacije, prema kojoj će depresija postati drugi svetski zdravstveni problem.

Nakon što je sproveo istraživanje tržišta, došao je do zaključka da konstantan pritisak negativnih vesti izrazito negativno utiče na mentalno zdravlje čitalaca.

"Naš cilj nije da manipulišemo sadržajem radi stvaranja lažnog osećaja pozitivnosti, već nam je cilj da kvalitetnim zabavnim, humorističnim i pozitivnim sadržajem promenimo svakodnevicu i način razmišljanja hrvatske javnosti. Isto tako, smatramo da su mediji s negativnim vestima još uvek izrazito bitni radi podsticanja na promenu, što definicija medija i jeste, no smatramo da u moru negativnih vesti treba postojati i pozitivan sadržaj koji će stvoriti određeni balans. Želja nam je da na tržište Hrvatske donesemo poslovni model koji je u sličnom, video-obliku već prepoznat u svetu. Svoje poslovanje želimo razvijati bez kontroverznih članaka i svojim čitaocima pružiti humorističan i informativan sadržaj u potpuno drugačijem obliku od već poznatog", objašnjava Nikola Zec.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.