VELIKI BLAM HRVATICE U EU: Britanci umrli od smeha kad su čuli šta im je poručila nakon BREGZITA!
Irena Andrasi, Foto: Screenshot / SALTO Eastern Europe and Caucasus Resource Centre

LOŠ ENGLESKI

VELIKI BLAM HRVATICE U EU: Britanci umrli od smeha kad su čuli šta im je poručila nakon BREGZITA!

Loše se izrazila

Objavljeno:

Thank you, goodbye, and good riddance - kazala je britanskom ambasadoru pri Evropskoj uniji Timu Barovu ambasadorka Hrvatske pri EU Irena Andrasi koja je vodila poslednji sastanak između izaslanika Velike Britanije i Evropske unije, piše Financial Times.

Naime, ono što je hrvatska veleposlanica pri EU rekla u slobodnom prevodu značilo bi "hvala vam, doviđenja, dobro da smo vas se rešili".

- Britancima je to bilo smešno i shvatili su šta je htela da kaže. No, istorija će pokazati da su to bile poslednje reči Evropske unije upućene britanskom veleposlaniku pre Bregzita - kazao je jedan od diplomata koji je prisustvovao sastanku koji se održao prošlog petka, dva dana pre nego je Velika Britanija formalno napustila Evropsku uniju.

Iako su emocije oko izlaska Britanije iz Evropske unije bile nabijene, diplomati smatraju kako tako upućen oproštaj amasadroke Andrasi nije bilo prikriveno podbadanje te da je ona verovala da je izgovorila neku varijaciju pozdrava "srećno".

Svi su na sastanku tu poruku razumeli, uključujući i Britance, i niko to nije shvatio drugačije nego kao poruku u pozitivnom tonu, piše FT.

I sama Andrasi je na Tviteru napisala da se samo šalila.

Inače, Irena Andrasi prošle je godine u junu izabrana za ambasadorku Hrvatske pri EU te je na tom estu zamenila Matu Škrabala. Nakon ulaska Hrvatske u EU bila je zamenica šefa kabineta poverenika Nevena Mimice, da bi je Evropska komisija 2018. postavila na funkciju glavne savetnice u Glavnoj upravi za obrazovanje, mlade, sport i kulturu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.